Câteva detalii și curiozități care te vor face să îndrăgești și mai mult celebrul film „Home Alone”

home alone
Foto: denofgeek.com

„Singur Acasă” este filmul preferat al tuturor vârstelor. Adulți sau copii, toți cu o profundă sinceritate vor fi entuziasmați să privească, din nou și din nou, această minunată comedie de Crăciun scrisă de John Hughes și regizată de Chris Columbus. Filmul își răsfață privitorii cu o curajoasă aventură a micului protagonist Kevin McCallister, care devine un simbol al sărbătorilor de iarnă și un erou pentru fiecare copil. Codificăm secretul eternității filmului și prezentăm detalii noi despre care nici nu ați bănuit.

Back in time

Comedia de Crăciun și-a avut premiera în data de 16 noiembrie 1990 și a rămas proiectată în cinematografe timp de 12 săptămâni consecutiv. Deși produs dintr-un buget modest de 18 milioane de dolari, filmul a reușit să rămână în vârful celor mai vizionate producții de cinema ale timpului său. „Singur Acasă”, cu titlul original Home Alone, a fost intitulat, până în 2017 de către Forbes, ca cea mai vizionată comedie live-action din cinematografie, reușind să încaseze 285,7 milioane de dolari. Recordul său a fost întrecut abia peste 27 de ani de către filmul chinez Never Say Die, care a acumulat 286 de milioane de dolari.

Castingul filmului

Faimosul personaj Kevin McCallister a fost scris excepțional pentru Macaulay Culkin, care avea atunci vârsta de 10 ani. Macaulay și-a început cariera cu patru ani înainte de a primi vestitul rol care l-a făcut faimos în toată lumea. Debutul său a fost într-o piesă de pe Broadway, unde a jucat rolul unui băiat de șase ani. Deși locul protagonistului principal din film a fost deja repartizat, regizorul Chris Columbus nu a ezitat să audieze și alți 100 de băieți care ar fi putut lua locul lui Macaulay dacă arătau mai multă compatibilitate cu personajul principal, dar din fericirea noastră, niciun alt candidat nu s-a potrivit atât de bine rolului lui Kevin precum a făcut-o Macaulay Culkin.

Cinci chestii curioase

#1. Polonia este fanul numărul 1 al filmului „Singur Acasă”.

Din 1990, Polonia difuzează la televiziunea națională filmul Home Alone ca o tradiție de Crăciun. Cu trecerea anilor, filmul a devenit cel mai vizionat show al sezonului. În 2010, cinci milioane de oameni au privit concomitent filmul la TV.

#2. Copacul din spatele casei nu a existat niciodată.

Faimosul copac din spatele casei lui Kevin, unde băiatul își petrecea timpul liber, în realitate nu a existat niciodată. În contractul de închiriere a casei, acesta nici nu a fost menționat. Producătorii l-au instalat excepțional pentru film și l-au demolat după finalizarea filmărilor.

Sursă foto: hometreehome.it

#3. Sora mai mare din film a lui Kevin este campioană la Judo.

Hillary Wolf, actrița care a jucat rolul surorii mai mari a lui Kevin McCallister în filmul „Singur Acasă” și „Singur Acasă 2”, după câțiva ani de activitate în cinematografie, a dispărut din atenția presei și a revenit mai târziu ca membră a echipei U.S. de la Summer Olympic Judo, din 1996 și 2000.

#4. Filmul preferat al lui Kevin – „Îngerii cu suflet murdar” – este ficțiune.

Dacă ați avut dorința să faceți un search pe Google pentru a privi filmul atât de îndrăgit de Kevin – „Îngerii cu suflet murdar” –, cu siguranță ați descoperit că acest film nu este real, dar este mai mult o improvizație a producătorilor, la fel ca și continuarea sa din „Singur Acasă 2”.

#5. Bătrânul Marley nu era plănuit în scenariul filmului.

Vecinul înfricoșător al lui Kevin, care spre final de film i-a predat băiatului o lecție importantă de viață și de familie, nu era plănuit la începutul scenariului. Acesta a fost adăugat mai târziu de către regizor din dorința de a-i oferi peliculei cinematografice o doză de sentimentalism.

Surse: insider.com și mentalfloss.com

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente