(podcast) Victoria Novac explică cum te poate ajuta un schimb de experiență internațional și cum îl poți obține

mai departe
Foto: Academia Rockit

Educația primită la școală sau universitate e de mare folos pentru tinerii care vor să-și construiască un viitor mare, însă nu e suficient doar să-ți faci studiile ca să poți deschide afaceri, ca să poți lansa proiecte sau ca să devii util(ă) pentru societate. Experiența de muncă, voluntariat și colaborare cu diverse organizații sau oameni din diferite țări este vitală, însă din păcate nu toți știu cum pot profita de astfel de oportunități.

Cofondatoarea EduJoc, Victoria Novac, a povestit în cea mai recentă ediție a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău cum a ajutat-o pe ea schimbul de experiență din diferite programe internaționale la care a depus dosarul. „Mulți nu cunosc că multe dintre aceste oportunități sunt absolut gratuite. Transportul este rambursat, cazarea și mâncarea sunt oferite gratuit, alte cheltuieli nu ai”, a spus Victoria făcând referire la faptul că, pe lângă experiența de lucru și cele învățate în aceste programe, ea a reușit și să călătorească sau să descopere diferite țări ale lumii.

Victoria a mai oferit sfaturi și detalii pentru tinerii care își doresc să obțină astfel de schimburi de experiență. „Sunt foarte multe instrumente online unde pot fi găsite oportunități de schimb de experiență. Chiar și pe Facebook, pe Instagram, dacă sunt folosite atent, pot fi găsite oportunități. Recomand acolo să urmăriți organizații, ONG-uri sau ambasade care oferă diferite oportunități. Mai specific, grupurile «Oportunități de la tineri pentru TINEri», sau «Asociația internațională de voluntariat» – unde sunt și eu voluntară și de unde am plecat cu multe proiecte internaționale, «Erasmus+ Moldova», Youth în action, la fel site-ul civic.md, unde sunt foarte multe oportunități pentru tineri, tineri antreprenori, studenți, elevi”, a declarat Victoria Novac în podcast-ul „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Ediția video a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău și Victoria Novac o puteți urmări mai jos.

Găsiți podcast-ul „Mai Departe” cu Artur Gurău pe Europa Liberă, Spotify, Apple Podcasts, Yandex Music, dar și pe alte platforme de audio streaming.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente