marți, 23 aprilie, 2024
17.7 C
Chișinău
HomepageBlogNoi suntem Agrobiznes. Cunoaște-ne echipa la a 9-a aniversare

Noi suntem Agrobiznes. Cunoaște-ne echipa la a 9-a aniversare

Recomandate

Dragi prieteni, producători, tineri pasionați de agricultură și toți cei cărora nu le este indiferent sectorul agricol, ne bucurăm mult să vă anunțăm că astăzi sărbătorim a 9-a aniversare a proiectului Agrobiznes.

Este o zi minunată pentru noi, astfel că, am decis să vă povestim câte ceva despre cum s-a născut site-ul și să vă facem cunoștință cu echipa care muncește zi de zi!

Sergiu Jaman – Fondatorul Agrobiznes

După absolvirea liceului, Sergiu se vedea studiind la Universitatea Agrară. Da, da, exact atunci au apărut primele simptome ale unui om pasionat de acest sector. Totuși, nu a fost să fie, a ales într-un final facultatea de Relații Internaționale.

Între timp, reușise să-și creeze o altă pasiune – tehnologiile moderne. Pentru că își dorea mult un telefon performant, a decis să adune bani pentru acesta. Însă pasiunea față de agricultură s-a dovedit a fi mai puternică. Astfel că, în loc să-și ia telefonul mult dorit, a investit bani în crearea unui site dedicat sectorului agricol – care a devenit, în îndepărtatul 2012, unica sursă media din țară destinată agricultorilor, iar apoi și cel mai popular site agricol, menținându-și poziția și în prezent.

Așa că, dacă ești tânărul care are undeva adânc ascunsă o idee și citești asta, eu îți recomand să crezi în tine și în aceasta și să muncești pentru a o dezvolta.

Crivoi Luminița – Director de Dezvoltare Agrobiznes

Spre deosebire de Sergiu, eu în adolescență nu mă vedeam în acest sector. Din contra, întâmplător am ajuns să-mi fac studiile la Colegiul Agricol.

Fiind marcată de faptul că, destul de multe lucruri iau un curs greșit, am decis după să optez pentru o specialitate în drept. Însă, exact în momentul în care trebuia să transmit diploma, m-am gândit că nu întâmplător am ajuns să fac studii agricole și am ales Facultatea de Horticultură.

Iată așa, s-au adunat 10 ani, timp în care am învățat despre tot ceea ce înseamnă horticultură, astfel că, dacă vedeți prea multe articole dedicate acestui sector, vă rog de mă înțelegeți :))

Și da, în acești aproape 4 ani de când fac parte din echipa Agrobiznes, am cunoscut sute de producători extraordinari, pentru ce și vă mulțumesc. De cele mai multe ori, voi ne inspirați mult, mult.

Irina Pompuș – cercetător științific și o mică producătoare

Irina a fost una dintre persoanele care, cu peste un an în urmă, a decis să transmită CV-ul când am organizat concurs de angajare. Una dintre cerințele obligatorii era scrierea unui articol, cu care și ne-a cucerit.

Îl găsiți, apropo, pe acest link.

Fiind și profesoară de biologie, majoritatea articolelor pun valoare pe importanța naturii și metodelor naturale ce pot fi utilizate în producere. Astfel că, despre vetre înalte, importanța aricilor sau a insectelor benefice aflați de la ea.

Irina mai este și producătoare de mure, de aceea, în perioada recoltării acestora, o găsim mai degrabă în câmp decât la lucru. În schimb, alintă consumatorii cu mure gustoase, iar un alt obiectiv al ei este deschiderea unei agropensiuni.

Anastasia Oleinik – tânăra pasionată de zootehnie

Anastasia a absolvit colegiul Duchy College Spearhead Academy din Marea Britanie. După mai mulți ani trăiți peste hotare, a înțeles că oamenii sunt cei care dau valoare locului și s-a întors în țară.

Acum, este studentă la Universitatea Agrară, Facultatea Medicină Veterinară, iar visul ei este să deschidă o clinică veterinară în satul natal, pentru a ajuta animăluțele în perioade critice.

Astfel, articolele dedicate sectorului zootehnic, cele despre bolile animalelor și bunăstarea acestora sunt, în mare parte, scrise de Anastasia.

O altă pasiune a ei este plantația de zmeur pe care a înființat-o acum câțiva ani. De aceea, vara și în perioada realizării lucrărilor, tot în câmp o găsim.

Tatiana Caraman – redactor

Inspirată de oameni și realizări, Tatiana știe cel mai bine cum să scrie despre istoriile de succes ale tinerilor pasionați de agricultură și ale producătorilor agricoli.

De cele mai multe ori, despre reușite și înfrângeri, puteți afla citind articolele ei. La moment, Tatiana își face studiile la Școala de Jurnalism din Moldova, astfel că așteptăm noi istorii, și mai frumoase, și mai bune despre oamenii care au ales agricultura.

Ion Iftodi – tânăr cunicultor

Acum ceva timp, echipa colaboratorilor Agrobiznes a devenit mai mare datorită lui Ion. La fel ca și Anastasia, își face studiile la Universitatea Agrară, Medicină Veterinară.

Pasionat de cunicultură, Ion crește iepuri și își dorește să deschidă propria sa fermă. Despre regulile de întreținere ale urecheaților aflați de la Ion, accesând eticheta cunicultura.

Periodic, articole mai sunt scrise de către Andrei Gumovschi – expert național pentru agricultura durabilă, Eugen Voinițchi – asistent universitar medicină veterinară, Otilia Cotuna – Șef Laborator Protecția plantelor SCDA Lovrin, Dmitri Mihov –  Doctor în agricultură, producător și Sergiu Tutovan, doctor în agricultură, specialist în viticultură, cărora le mulțumim mult pentru contribuția adusă dezvoltării agriculturii.

Dragi producători, vă mulțumim că sunteți alături de noi pentru că doar Împreună creăm Valoare!

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Despre noi