image
Sursa foto: jurnal.md

Spânu, despre protestul transportatorilor: Doar 7 din 67 de operatori ne-au oferit informații despre calculele tarifelor

Vicepremierul Andrei Spânu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) a venit cu o reacție la protestul transportatorilor care a avut loc azi în centrul capitalei. Ministrul menționează că MIDR a solicitat celor 67 de operatori de transport informațiile necesare calculării tarifelor, dar au primit răspuns doar de la nouă transportatori, dintre care doar șapte au oferit răspunsul solicitat.

Vicepremierul a reiterat că principala sa preocupare este ca oamenii să beneficieze de servicii de transport sigur, comod și accesibil, iar prețul achitat pentru serviciile de transport să fie unul corect.

„Noi am dat curs tuturor demersurilor transportatorilor. Am avut mai multe ședințe și am agreat că ministerul va face calculele pentru tariful real. Vă aducem la cunoștință, că la 16 noiembrie, în atenția transportatorilor a fost expediat un demers de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, pentru a oferi informațiile necesare pe marginea calculelor tarifelor. Până la ziua de astăzi am recepționat informații și date doar de la 9 operatori de transport, din 67. Din aceștia 9, doar 7 au prezentat informațiile conform demersului trimis”, afirmă Andrei Spânu. El a mai adăugat că reprezentanții MIDR au analizat datele contabile recepționate de la transportatori, ANTA și Biroul Național de Statistică.

„În baza datelor, rapoartelor, notelor informative și expertizelor care au stat la baza reglementării tarifelor anterioare, în conformitate cu Metodologia de calculare a tarifelor pentru serviciile de transportare a călătorilor, ministerul va prezenta în scurt timp calculele efectuate pentru tarifele de transport de pasageri. Și dacă mă întrebați de ce se tergiversează? E datorită faptului că am primit răspunsuri, așa cum am menționat mai sus, doar de la 9 operatori de transport”, a mai spus Andrei Spânu.

Ministrul a adăugat că mizează pe conlucrare și deschidere din partea transportatorilor. El a anunțat că săptămâna viitoare urmează să aibă loc o nouă întâlnire cu mai mulți operatori de transport rutier.

Noutăţile partenerilor

comentarii: