image
Sursa foto: GettyImages

Anthony Fauci: Nu este nevoie de vaccinuri speciale pentru tulpina Omicron de COVID-19

Directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA, doctorul Anthony Fauci, a afirmat că în momentul de față nu este nevoie de „vaccinuri specifice unor variante” pentru combaterea variantei Omicron a coronavirusului, relatează Business Insider, citat de HotNews.ro.

„Vaccinurile noastre de rapel funcționează împotriva Omicron. În acest moment nu există nevoia unor doze booster specifice unor variante”, a afirmat Anthony Fauci, în cadrul unei conferințe de presă. Jeff Zients, coordonatorul Casei Albe pentru gestionarea pandemiei, i-a îndemnat pe americani în cadrul aceleiași conferință de presă să se vaccineze cu doza booster a unui vaccin anti-Covid.

„Este critic să vă vaccinați astăzi dacă sunteți eligibili pentru doza booster”, a subliniat Jeff Zients. Varianta Omicron s-a răspândit în cel puțin 36 de state americane și a afectat peste 75 de țări, Organizația Mondială a Sănătății avertizând marți că aceasta se răspândește într-un ritm fără precedent.

Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor a declarat săptămâna trecută că majoritatea cazurilor de infectare cu varianta Omicron prezintă simptome ușoare, precum tusea și oboseala. Până în prezent, în România au fost confirmate 11 persoane infectate cu Omicron, ultima dintre acestea fiind o femeie în vârstă de 31 de ani din București, fără istoric de călătorie în afara țării.

Noutăţile partenerilor

comentarii: