image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

A doua încercare: Comisia specială pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului, constituită

Un proiect de hotărâre care prevede constituirea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului a fost aprobat, în cadrul ședinței plenare, cu votul a 62 de deputați.

Din Comisia specială vor face parte deputații din Comisia drepturile omului și relații interetnice și Comisia juridică, numiri și imunități.

Potrivit proiectului de hotărâre, membrii ei vor adopta regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului public și, în termen de 60 de zile, va prezenta Parlamentului candidaturile la funcția de Avocat al Poporului.

Precizăm că funcția de Avocat al Poporului a fost declarată vacantă după ce, pe 9 decembrie, deputații au aprobat cererea de demisie depusă de Natalia Moloșag, în urma unui scandal care a scos la iveală faptul că este consiliată de un bărbat condamnat anterior pentru proxenetism.

Moloșag a declarat într-o conferință de presă că a fost avocata lui Dumitru Godorog și că acesta deja și-a ispășit pedeapsa, iar ea, în calitate de avocat, și-a asumat responsabilitatea pentru reîncadrarea lui în societate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: