image
Sursa foto: jurnal.md

Cererile de ridicare a imunității lui Ilan Șor vor fi examinate vineri

Cererile Procuraturii Generale de ridicare a imunității parlamentare a lui Ilan Șor vor fi examinate vineri, în cadrul unei ședințe închise a Comisiei juridice a Parlamentului. Informația a fost confirmată pentru IPN de către șefa Direcției relații cu mass-media a Parlamentului, Svetlana Rudenco.

Procuratura Generală a solicitat ridicarea imunității în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală pe mai multe fapte din Cordul Penal. Este vorba despre escrocherie în proporții deosebit de mari, spălarea banilor în proporții deosebit de mari, crearea sau conducerea unei organizații criminale. De asemenea, falsul în declarații, delapidarea averii străine și abuzul de putere sau abuzul de serviciu. Potrivit Regulamentului Parlamentului, deputații vor decide asupra cererilor procurorului general cu votul majorității, exprimat secret.

Ilan Șor, care a dispărut din spațiul public în iunie 2019, a declarat că este vorba despre un show pus la cale de către președinta Maia Sandu. Lui Ilan Șor i-a mai fost retrasă imunitatea parlamentară în august 2019, când interimatul funcției de procuror general era asigurat tot de Dumitru Robu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: