(video) Accent Electronic și-a sărbătorit aniversarea de 25 de ani dăruind magie celor mai triști ca noi. A oferit calculatoare copiilor de la un centru de plasament

Accent Electronic sărbătoreşte împlinirea a 25 de ani de la fondare, fiind una dintre cele mai vechi companii de electronice din R.Moldova. Cu prilejul aniversării, Președintele Accent Group, Vladimir Russu a lansat un program de binefacere țintit pe accesul copiilor la noile tehnologii.

Foto: Accent Electronic

Omul de afaceri a mers la Centrul de Plasament „Lumina” din Chișinău, cu o donație de calculatoare performante, dotate cu sistem licențiat de operare.

Tehnica îi va ajuta pe cei 14 copii ai Centrului să dezvolte skilluri de utilizare a sistemelor digitale și să descopere pasiuni care-i vor îndrepta spre meseriile viitorului.

Vladimir Russu este de părerea că elevii din R.Moldova au un potențial intelectual enorm care trebuie exploatat și dezvoltat la justa valoare. In aşa fel, tara noastră are şansa de a deveni un exportator important de servicii digitale, fapt care va genera inevitabil o creștere economică impunătoare.

„Dacă vrem să creștem economia, trebuie să începem a investi în educație. Este singura noastră şansă să prosperăm ca stat. Compania noastră a pus mereu accent pe educație și accesul generațiilor la noile tehnologii. Grija pentru acest domeniu fundamental este ca o carte de vizită pentru noi. Timpurile se schimbă și mulți copii din ziua de azi nu mai vor meserii clasice: lemnar, lăcătuş, inginer. Ca să nu-i scăpăm peste hotare, trebuie să le oferim şansa ca ei să invețe diverse meserii la calculator: designer grafic, editor foto, dactilograf, copywiter etc.", afirmă Vladimir Russu, președintele Accent Electronic.

La rându-i directoarea Centrului de Plasament, a spus că lotul de calcultoare era vital pentru instituție.

„Unii dintre copiii noștri au mici întârzieri în dezvoltare, iar jocurile de logică, animațiile și filmele educative la pachet cu lecțiile pe care le predăm, îi vor ajuta enorm să recupereze și să-i ajungă din urmă pe semenii lor. Aceste calculatoare vor prinde bine și in zilele de odihnă când copii vor putea urmări filme documentare, spectacole sau vor incerca să dezvolte o comunicare cu rude mai îndepăratate”, a declarat Nina Cozari, managerul instituției.

Accent Electronic a fost fondată în noiembrie 1996, iar prima compania din holdingul Accent Group - pe 21 august 1991, cu doar câteva zile înainte de declararea independețel R.Moldova. În 1998, Accent Electronic a convins gigantul american HP să livereze Republicii Moldova primul lot de calculatoare destinat școlilor din republică. Fiecare instituție de învățământ a primit atunci calculatoare pentru sălile de informatică - utilaj care a dezvoltat primele generații de specialişti IT.


În prezent Accent Electronic are peste 100 de parteneri din întreaga lume, fiind distribuitorul celor mai mari branduri de calcultoare şi dispozitive electronice.


Pub