(video) Doliu la liceul din Sîngerei, unde a murit o elevă: Mesajul sfâșietor lăsat de colegi

Liceul Teoretic „Olimp” din orașul Sîngerei, în doliu, după ce o fetiță de 13 ani a decedat, după ce a fost lovită cu o minge în regiunea capului, la o lecție de educație fizică. Potrivit managerilor instituției, în urma loviturii fetița nu a prezentat simptome de comoție. Mai mult, copila s-a văzut cu mama sa, care este profesoară în aceeași instituție, fără a se plânge pe dureri. Instituția a venit cu un mesaj de adio pe pagina de Facebook.

Foto: Colaj
„Astăzi, împărtăşim durerea nemărginită şi ne este greu de tot să găsim cuvinte potrivite când nu mai eşti alături de noi, dragă Mihaela... Suntem cu sufletele răvăşite şi îndurerate... Ni se curmă suflarea umană... La acest ceas al despărțirii, fără îndoială, trăim clipe profunde de suferință, pentru că am pierdut nu doar un prieten fidel, ci şi un model de devotament, de sinceritate şi bunătate sufletească. Ai plecat prea devreme, lăsând în urmă numai tristețe, lacrimi şi durere... Vei ramâne în memoria noastră o ființă plină de entuziasm şi dorință de a trăi, veselă, având un spirit energic şi o privire caldă.

Dumnezeu să-ți găsească un loc al veşniciei, de unde să ne veghezi pe cei care te-am iubit şi prețuit. Sincere condoleanțe familiei îndurerate. Fie ca Bunul Dumnezeu să te odihnească-n linişte astrală. Memorie eternă! Cu profund regret administrația liceului, colectivul profesoral, elevii şi părinții!”, se arată în mesajul de adio publicat de Liceul Teoretic „Olimp” din orașul Sîngerei.

Directorul instituției a declarat pentru tvn.md că după ora de sport, Mihaela a mai avut încă două lecții. Comportamentul acesteia nu s-a schimbat și nici nu s-a plâns pe dureri. Imediat după educația fizică, fata a scris o evaluare la Limba și Literatura rusă pe nota zece.

„Cea mai bună sportivă, cea mai bună elevă, un copil extraordinar. Un înger, nu copil. Plânge sufletul, plânge liceul „Olimp”, toți. Am îmbrăcat haine negre tot liceul și casa domnei Bîrsanu în ajun de sărbători. Se rupe inima la toți copiii. Toți plâng. Eu un singur lucru vreau, să nu se politizeze cazul dat. Este un caz ieșit din comun și să avem puțină răbdare să vedem ce spun organele care se ocupă de dosarul respectiv”, a declarat Ludmila Șișcanu, directorul liceului.

„O minge de volei a ricoșat pe o parte, pe la o ureche, nu a fost lovită frontal. Din câte am înțeles, din cauza mingii nu s-a lovit de perete, cum să se întâmple. Nu a sesizat durere sau probleme, nu a cerut ajutorul personalului medical. A plecat după lecția a cincea acasă, apoi a sunat-o pe mama și i-a spus că o doare capul. Era și voleibalistă foarte bună, ea practica sportul”, a menționat Tudor Tutunaru, vicepreședintele raionului Sîngerei.

Diriginta Mihaelei și profesorii spun că nu găsesc cuvinte să exprime durerea prin care trec. Este o tragedie fără precedent.

„După orar era planificată evaluarea sumativă. Fata a scris evaluarea bine. În comportament eu nu am observat nimic ieșit din comun. Era sociabilă, comunica cu colegii. Era și o activistă, și sportivă, și învăța foarte bine”, a spus Victoria Stamatin, profesoară de limba rusă.

„Aș putea vorbi la nesfârșit despre Mihaela, ea era sufletul clase, ea era o fire neordinară. Avea un suflet luminos, nu am avut niciodată nicio umbră de neîncredere în forțele acestei eleve. Copii sunt îndurerați, copii suferă, aici sunt colegii ei, sunt prietenii ei”, a declarat Larisa Cucoș, dirigintă.

Potrivit neurologului din Spitalul raional Sîngerei, minora a ajuns la internare în stare gravă.

„Am așteptat serviciul aviasan, am făcut din nou consiliul. S-a stabilit diagnosticul de traumatims, de contuzie trunculară, de hematom și era deja în coma patru, o stare extrem de gravă, netransportabilă. Cu toate riscurile care le-am avut a fost transportată la examenul imagistic, după care la IMPS Bălți a fost supusă intervenției chirurgicale”, a menționat Inga Bostan, medic neurolog.

La Bălți, Mihaela a ajuns deja în comă de gradul patru. Medicii presupun că minora ar fi avut vreun anevrism nediagnosticat. Specialiștii spun că o simplă lovitură nu ar fi avut așa consecințe.

„Pentru noi la fel rămâne un semn de întrebare. Am discutat și cu neurochirurgii și cu domnul Pleșco, că adică o simplă lovitură să aducă la așa o stare gravă. Inițial noi aveam un diagnostic stabilit, un posibil anevrism, anterior nediagnosticat, sau poate vreo infecție ceva, care a favorizat un substrat mai sensibil”, a zis Inga Bostan, medic neurolog.

O elevă de clasa a 6-a a murit după ce a fost lovită cu o minge în regiunea capului, la o lecție de educație fizică. Incidentul groaznic s-a produs acum 2 zile, la un liceu din Sîngerei. Poliția a fost sesizată pe 14 decembrie, în jurul orei 15:15, de secția internare SR Sîngerei, precum că, o minoră de 13 ani, s-a adresat la medici, după ce ar fi lovită în cap din neatenție cu o minge la orele de pregătire fizică.



Pub