„Cred că după avizul de la Veneția s-au gândit că este corect”: Președinta CSP, cu proces verbal, acuzată că și-a depășit atribuțiile

Președinta CSP, Angela Motuzoc, s-a ales cu un proces verbal, fiind acuzată că și-a depășit atribuțiile de serviciu. Mai exact, aceasta a refuzat să includă pe ordinea de zi a Consiliului o sesizare a fostei deputate Inga Grigoriu. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către șefa Consiliului, oferind și detalii la subiect.

Foto: colaj

„Ieri mi s-a întocmit proces verbal vizând o procedură contravențională pe art. 313, depășirea atribuțiilor de serviciu, este o sesizare a doamnei Grigoriu. Însăși cererea doamnei Grigoriu a fost depusă la Centrul Național Anticorupție mai demult timp, vara aceasta dar abia acum s-a întocmit, cred că după avizul de la Veneția s-au gândit că este corect să fie întocmit acest proces verbal. El urmează să fie remis în instanță de judecată pentru examinare, doar s-a întocmit procesul verbal.

Asta după refuzul punerii pe ordinea de zi a CSP-ului a sesizării doamnei Grigoriu. Eu i-am oferit doamnei un răspuns explicativ și respectiv în baza lui, care a fost și contestat și în ordinea art. 313 la judecătorul de instrucție și nu avem nicio încheiere cu care până acum să fie definită ne-au întocmit acest proces verbal”, ne-a spus președinta CSP.

Încă în septembrie, fosta deputată a Platformei DA, Inga Grigoriu, anunța că va depune o plângere la CNA împotriva președintei Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc. Aceasta o acuza de depășirea atribuțiilor de serviciu. Asta după ce în luna iulie, Inga Grigoriu a depus o sesizare la CSP în vederea examinării acțiunilor Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, în procesul de renunțare la învinuire în privința condamnatului, Veaceslav Platon, solicitând desemnarea unui procuror pentru examinarea acestor fapte prin prisma Codului de procedură penală.



Pub