Deputații BCS cer explicații de la Nemerenco, privind dozele de vaccin expirate și cele dispărute, în valoare de circa 1.5 mil. lei

Deputata BCS Inga Sibova cere explicații de la Ministerul Sănătății, cu privire la informațiile apărute în spațiul public, după auditul Curții de Conturi, care a scos la iveală că peste 7.000 de doze de vaccin cu termenul expirat au fost administrate cetățenilor Republicii Moldova, iar peste 11.000 de doze, costul cărora este de circa 1,5 milioane de lei, au dispărut fără urmă.

Foto: UNIMEDIA

„Cu informația apărută în spațiul public chiar astăzi, despre raportul Curții de Conturi. Reieșind din acest raport, am înțeles că aproape 7.000 de doze de vaccin cu termenul expirat au fost administrate cetățenilor, 11 mii de doze de vaccinuri în sumă de 1,5 milioane lei au dispărut și circa 71 de mii de certificate de vaccinare, probabil, nu este exact, au fost eliberate fiind false. Cerem prezentarea explicațiilor pe acest raport, verbal, la următoarea ședință. Vă rugăm foarte mult”, a menționat deputata BCS Inga Sibova.



Peste 7.000 de doze de vaccin cu termenul expirat au fost administrate cetățenilor Republicii Moldova, iar peste 11.000 de doze, costul cărora este de circa 1,5 milioane de lei, au dispărut fără urmă. Informațiile au ieșit la iveală în urma unui audit efectuat de Curtea de Conturi.

De asemenea, peste 71 100 de certificate de vaccinare ar fi fost falsificate.

După ce informațiile au fost făcute publice, Mariana Durleșteanu, lidera Partidului Legii și Dreptății și fosta candidată la funcția de premier, a declarat că în acest context, „viața moldovenilor este pusă în pericol, iar banul public - irosit și furat. „Este o crimă împotriva poporului, împotriva oamenilorVrem să știm cine se face vinovat de această abordare, de-a dreptul inumană, față de cetățenii Republicii Moldova! Cerem organelor de anchetă abilitate să investigheze cazul! Nu așa „vremuri bune” au așteptat cetățenii care au crezut și au votat pe 11 iulie pentru schimbare. Deplorabil!”, a precizat Mariana Durleșteanu.


Pub