Irina Vlah, despre descinderile la un deputat din Găgăuzia: „Îl cunosc bine, e onest. Nu au găsit nimic, dar a fost pornit proces penal”

Procuratura Anticorupție și ofițerii Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) au descins astăzi, 16 decembrie, cu percheziții la deputatul din cadrul Adunării Populare a Găgăuziei, Stepan Sarioglo. Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, spune că îl cunoaște foarte bine pe deputat, iar din informațiile pe care le deține, la această oră acesta se află acasă, iar după percheziții nu s-a găsit nimic. Declarațiile au fost făcute în această seară la o emisiune de la Publika TV.

Foto: colaj

„Îl cunosc foarte bine. Stepan Sarioglo este un om onest și cumsecade și am o opinie destul de bună despre el. Nu pot să comentez cu ce scop au avut loc perchezițiile pentru că nu dețin informații, dar sper că în timpul apropiat organele competente vor oferi detalii.

Astăzi sunt foarte multe opinii despre contextul în care ar fi avut loc aceste acțiuni, cuiva îi convine să zică că este un context politic, acum e greu să dai o notă la ce se întâmplă de fapt pentru că nu este o informație completă. Trebuie răbdare să aflăm detaliile. Știu că la moment este acasă, au avut loc percheziții, nimic nu au găsit, dar în același timp a fost pornit un proces penal, de aceea totuși aștept detalii de la organele responsabile”, a spus Vlah.

Deputatul este bănuit de corupere pasivă și circulație ilegală a drogurilor.


Pub