Fostul deputat Sergiu Sîrbu este învinuit de coruperea altui deputat. Acesta i-ar fi propus până la 200 000 de euro

main
Foto: parlament.md

Procuratura Anticorupție anunță că i-a înaintat învinuirea unui ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova, căruia i se incriminează săvârșirea infracțiunii de corupere activă, faptă infracțională comisă în perioada deținerii mandatului de deputat. Este vorba despre fostul deputat democrat Sergiu Sîrbu.

Acesta este învinuit că, în anul 2015, reprezentând interesele Partidului Democrat din Moldova, a încercat să mituiască un alt deputat din Parlamentul Republicii Moldova (de la PCRM), ales pe listele unui alt partid politic, propunându-i valută străină în sumă de la 100 000 până la 200 000 de euro, pentru ca acesta să părăsească fracțiunea parlamentară din care făcea parte și în calitatea sa de deputat să voteze proiectele de legi înaintate de Partidul Democrat.

„Urmărirea penală pe caz poartă un caracter activ, iar despre rezultatele investigațiilor, Procuratura Anticorupție va informa opinia publică cu respectarea caracterului confidențial al activității desfășurate și a prezumției de nevinovăție a persoanelor”, se arată în nota informativă a Procuraturii Anticorupție.

La învinuirile aduse, Sergiu Sîrbu a spus că acest dosar a fost reluat deja a treia oară, după ce a fost clasat de două ori, din lipsă de probe și de fapte infracționale.

„Am demonstrat atunci că nu am nicio atribuție la cele invocate, sunt gata să demonstrez și a treia oară. Resping categoric toate acuzațiile”, spune Sergiu Sîrbu.

Pe 1 decembrie, ANI a anunțat că a încheiat procedura de control a averii pe numele fostului deputat din Parlamentul Republicii Moldova Serghei Sîrbu și a emis un act de constatare prin care inspectorul de integritate a dispus confiscarea „averii nejustificate” în sumă de 1,9 milioane de lei în folosul statului. Sergiu Sîrbu a spus că va contesta în judecată actul ANI.

Vă amintim că Sergiu Sîrbu are un nou loc de muncă. Este observator electoral în cadrul Oficiului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului al OSCE.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente