Poliția îl contrazice pe Ceban: „Utilizarea undei verde la semafor este în descreștere. Sunt speculări nefondate”

semafor verde
Foto: depositphotos.com

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Bejan, a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că utilizarea mecanismului „unda verde” este în descreștere cu practic jumătate față de numărul care se înregistra anterior.

Conform acestuia, numărul despre care a vorbit Ion Ceban recent, de fapt, arată că utilizarea acestui mecanism este în descreștere: „Cifra indicată este cu mult în descrește față de perioada precedentă, peste jumătate din numărul care era anterior, care era de la 70-80 în sus. Speculările pe subiectul respectiv considerăm că sunt nefondate”.

Totodată, Bejan spune că utilizarea mecanismului „unda verde” este argumentată, iar renunțarea la acesta va crea mai mare disconfort cetățenilor în orele de vârf.

„Acest mecanism este folosit și pentru fluidizarea traficului rutier în orele de vârf în Chișinău. Noi avem situații de accidente, în special pe bulevardul Ștefan cel Mare, unde prezența polițistului în caz de accident nu este suficientă și noi folosim unde verde pentru deblocarea trecerii unităților de transport”, a conchis Bejan.

Amintim că, ieri, 15 decembrie, primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat că mai mulți funcționari solicită undă verde sau coridor verde pe străzile capitalei pentru a ajunge mai repede la destinație și pentru a evita ambuteiajele. Conform lui Ceban, într-o singură zi, au fost 47 de astfel de solicitări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente