(video) Este Moldova pregătită pentru exportul conținutului creativ? Ce spun specialiștii locali din domeniu

12

Pe 13 decembrie 2021 la Artcor, a avut loc Conferința Creative Export, care este o încheiere a programului de accelerare cu același nume. În cadrul evenimentului hibrid, s-a abordat subiectul „Cât de pregătiți suntem de export?”. În același context, au fost prezentați cei 20 de beneficiari ai proiectului care vin din domeniile fashion, lifestyle, muzică, producție video și animație.

La eveniment au fost prezenți și oratori din trei domenii, care au relatat despre instrumentele și modalitățile de acces a industriilor creative pe piețele internaționale:
# domeniul creativ – Eugen Boico, Andrew Rayel și Roman Burlaca;
# fashion – Olga Vladimir, live din Singapore și Iulia Allert;
# agrifood – Vadim Codreanu.

De asemenea, evenimentul a găzduit și o miniexpoziție cu produse ale beneficiarilor, care avea rolul de a conecta antreprenorii cu potențialii parteneri, reprezentanți ai instituțiilor de stat și proiecte de suport în domeniul dezvoltării exportului.

Mai multe detalii despre eveniment vedeți în reportajul de mai jos.


Programul Creative Export dezvoltă servicii de împachetare a ofertelor pentru piețele de export pentru 20 de antreprenori din domeniul industriilor creative de pe ambele maluri ale Nistrului. Procesul include colectarea informațiilor, discuții și consultanță de grup și individuală și implicit oferirea unui material finit (pitch deck) necesar pentru stabilirea parteneriatelor de afaceri B2B.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente