Proiectul #diez „Corespondez din liceu” a obținut o distincție la Premiul Național pentru Tineret 2021

diezmediahm

Astăzi, 16 decembrie, Ministerul Educației și Cercetării a acordat Premiile Naționale pentru Tineret pentru anul 2021. Ne bucurăm să vă anunțăm că printre laureații concursului se regăsește și echipa #diez.

Mai exact, echipa noastră a primit o mențiune specială pentru proiectul „Corespondez din liceu”, un proiect care vine să ofere tinerilor și tinerelor din liceele și colegiile din Moldova accesul la o platformă care le poate reprezenta interesele, prin care își pot antrena dreptul la libera exprimare, dar și își pot dezvolta abilitățile de scriere, filmare și editare video.

#diez.md colaborează în acest mod cu liceenii încă din 2015. Anual, am recrutat voluntari din diferite licee, cu care am colaborat pe perioada studiilor lor. De-a lungul timpului, proiectul s-a extins la nivel național și recrutările sunt făcute din licee din mai multe localități din Moldova.

Actualmente, proiectul se desfășoară anual în mai multe etape:
# concursul de selecție;
# perioada de traininguri cu scopul de a familiariza tinerii și tinerele cu modalitatea de scriere a unei știri, stilul de scriere și selecție a subiectelor pentru diez.md, platformele de lucru, modalitățile de cercetare a subiectelor etc.;
# perioada propriu-zisă de colaborare, în cadrul căreia tinerii și tinerele realizează diverse materiale și proiecte.

Articolele realizate de corespondenții și corespondentele noastre le puteți urmări aici!


Premiile Naționale pentru Tineret, ediția 2021, au fost acordate astăzi, 16 decembrie, laureaților Concursului național de tineret, în cadrul unei ceremonii organizate de Ministerul Educației și Cercetării.

Concursul „Premiul Național pentru Tineret” se desfășoară anual, începând cu 2010. În anul curent, acesta a fost lansat la 8 noiembrie 2021 și au fost depuse 42 de dosare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente