(stop-cadru) Ministra Sănătății: Moldovenii au fost alintați în a alege vaccinul pe care și-l doresc. Nici în țările bogate nu a existat o gamă atât de largă

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, susține că Republica Moldova are suficiente vaccinuri anti-Covid pentru cetățeni. Mai mult, ministra spune că populația a fost „alintată în a alege vaccinul pe care și-l doresc, nu doar vaccinul care îl pune țara gratuit la dispoziție”. Potrivt ei, nici în „țările bogate nu a existat o gamă atât de largă de vaccinuri”.

Foto: UNIMEDIA

„Vreau să vă spun că aș utiliza inclusiv acest cuvânt, populația noastră a fost alintată în a alege vaccinul pe care și-l doresc, nu doar vaccinul care îl pune țara gratuit la dispoziție, nici chiar în țările bogate, avansate nu a existat o gamă atât de largă de vaccinuri, la noi s-au folosit 7 tipuri de vaccin.

La momentul de față avem 5 tipuri care sunt utilizate, nu avem în stoc doar AstraZeneca care nu mai este și de asemenea nu este Johnson & Johnson, dar noi nu am pierdut timpul degeaba și am intrat în discuții cu platforma COVAX, astfel ca să putem procura inclusiv utilizând mecanismul cost-sharing, deci ei negociază cu compania pentru așa țări ca noi și compania vinde la prețuri preferențiale, mult mai joase decât ar vinde în general țărilor mai bogate”, a spus Nemerenco în cadrul emisiunii Moldova în Direct.




Pub