Ceban a venit cu „pomelnicul” averilor liderilor PAS, care cer coridor verde: Nu vă mai apărați colegii mincinoși și putrezi de bogați

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a venit la ședința CMC de astăzi pentru a prezenta declarațiile de avere ale președintelui Parlamentului, Igor Grosu, președintelui Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba și a ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu care potrivit lui sunt „putrezi de bogați”. Astfel, Ceban s-a adresat mai multor instituții de stat, pentru a verifica averile celor 63 de deputați din Parlament.

Foto: Captură de ecran

„Astăzi am făcut mai multe declarații după care am fost într-un fel sau altul învinuit de minciuni. Eu sunt un om al cuvântului și foarte mult respect cuvântul dat. Deci începem cu cetățeanul Dumitru Alaiba care a zis că ceea ce am spus eu este minciună. Conform declarații de avere cetățeanul Dumitru Alaiba care este prin coincidență și președinte președintele Comisiei economie, buget și finanțe are așa, o casă de locuit cu echivalentul a 30 de mii de euro, un lot, apartament - proprietate în 2016, apartament - proprietate în 2006, apartament proprietate în 2020. Autoturism Volvo 60, știți și singuri cât costă această mașină și 8 conturi bancare, deci acest cetățean ca să înțelegeți el în viața lui nu a muncit nicăieri, iar dacă a muncit vreau să văd unde a plătit impozite, ce fel de impozite a plătit, cui ia plătit aceste impozite de ce îi trebuiesc tocami 4 locuințe, din ce achită factura la gaz? din salariul de deputat care și l-a mărit împreună cu toată majoritatea parlamentară?”, a menționat Ceban. 

Consilierul municipal din fracțiunea PAS, Roman Cojuhari a intervenit și le-a luat apărarea colegilor, spunând edilului că astfel de declarații se fac într-o conferință de presă, dar nu la ședința CMC, la care Ceban a zis să nu-și apare „colegii mincinoși și putrezi de bogați”.

„Al doilea cetățean. Ca să vă dați seama despre ipocrizia oamenilor buni. Nu vă aparați colegii mincinoși și putrezi de bogați. Nu vă ascundeți. Să nu mă mai acuzați de minciună că eu vorbesc adevărul în comparație cu voi mincinoșii. Grosu Igor, președențel la Parlament. Oameni buni, oameni cinstiți, integri, 8 terenuri, credit curat a dobânzii 0, 6 proprietăți, inclusiv averi imobiliare, dintre care o casă de lux cu echivalentul de 11 mii de euro. Președintele Parlamentului care îi place să meargă la coridor verdem, v-am demonstrat astăzi, îi place să îl pupe toți într-o... 

Haideți mai departe la offshorovici, 8 terenuri - Andrei Spînu, 8 conturi bancare, 2 case, 2 mașini de lux fără ca să putem ști de unde vin acești bani. Eu nu merg cu mașina de serviciu asta este una, doi nu am coridor și nu mă tem să ies printre oameni, da dvs o să vă temeți să ieșiți printre oameni în scurt timp pentru că halul de care vă bateți joc este absolut urât. Mă adresez Autorității Naționale pentru Integritate, Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție, PCCOCS-ului și altor organe de drept care văd că astăzi sunt foarte activi. Fac apel public, oficial, fiecare dintre acei 63 de deputați putrezi de bogați, fără a clarifica de unde vin aceste surse de venit să fie verificați, cu 8 terenuri, mașini, etc”, a mai declarat Ion Ceban.

Mai mulți funcționari publici ar fi solicitat să le fie asigurată undă verde sau coridor verde pe străzile din capitală. Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban. Potrivit lui, doar într-o singură zi au fost 47 de astfel de solicitări. Astfel, edilul a menționat că va solicita ca și „pe perioada când sunt diverse delegații, traficul să nu fie stopat nicicum”.

Războiul declarațiilor ia amploare. Deputatul PAS, Dumitru Alaiba a venit cu reacție, după ce primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat astăzi că acesta deține trei apartamente, o casă, mașini și că anume el l-a adus acasă din diaspora atunci când era la Ministerul Educației.

Primarul capitalei, Ion Ceban a dezvăluit „în premieră” că el l-a adus pe deputatul PAS, Dumitru Alaiba acasă din diaspora când era la Ministerul Educației unde și l-a angajat, iar „peste jumătate de an l-am dat afară pentru că înafară de a strica aerului prin minister nu a făcut nimic bun”, a spus Ceban într-o conferință de presă.

 „Războiul” dintre Guvernare și primarul capitalei, Ion Ceban, continuă. Edilul a declarat că Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu „se laudă că bunul Dumnezeu ne dă timp bun, dar în problema ambuteiajelor bunul Dumnezeu nu vă dă timp favorabil?”, a spus Ceban într-o conferință de presă. La rândul său, Spînu a menționat că „să stea liniștit cel de-acolo că nu facem noi nimic să creăm ambuteiaje”.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a venit cu o reacție, după ce astăzi, primarul capitalei, Ion Ceban, l-a numit „prințesul gazelor” și l-a criticat că nu caută o soluție în a rezolva problema ambuteiajelor din capitală.


Pub