„Vă rămâne doar să mă judecați”: Fosta secretară de stat de la MAI explică „luxul” depistat de ANI

Mariana Grama, fosta secretară de stat a MAI, a venit cu o reacție, la două zile după ce Autoritatea Națională de Integritate a anunțat că a constatat pe numele său o avere nejustificată în mărime totală de peste 1 milion de lei. Într-o postare pe Facebook, ultima a explicat că banii nejustificați sunt veniturile soțului care nu au fost incluse în avere și a declarat că este sigură că justiția îi va face dreptate. 

Foto: diez.md

„Pentru acest „lux” am împrumutat 50 mii euro, 800 mii ruble rusești, deși soțul a lucrat și lucrează de ani buni peste hotarele țării (anii 2000 – 2001, în construcții în Portugalia, anii 2008-2010 – conducător auto transport de mărfuri în Franța, Germania, Spania, Romania, anii 2015-2017 – conducător auto transport de pasageri pe cursa regulată Timișoara- Chișinău-Timișoara, anii 2017-2020 – conducător auto transport pasageri pe cursa România-Moldova-Franța (Lion)-Moldova-România; 2021 – prezent – conducător auto transport de mărfuri în Germania). Atrageți atenția, anii în care creșteau copii, anii în care i s-a născut băiatul! Oare aceasta este răsplata pentru dorul de casă și lipsa anilor în care să nu te bucuri de cele mai frumoase clipe de a-ți vedea copii cum îți cresc, ca veniturile obținute peste hotare să fie incluse doar circa 77 mii lei moldovenești.

Evident, că vor apărea cheltuieli nejustificate de circa 1 milion lei (echivalentul a 50 mii euro), dacă veniturile soțului nu au fost incluse. Aceasta este oare dreptatea în Republica Moldova? Cine nu mă cunoaște în calitate de ex-Secretară de Stat al MAI sau colonel Mariana Grama, cu o carieră bogată în spate.

În toți acești ani și funcții deținute am realizat proiecte tangibile pentru țară, fără a lua un ban de la cineva. Declar pe propria răspundere – nici un ban. Din acel puțin, al meu, am împărțit cu soldații, atunci când eram în misiune, și nu m-am lăudat cu acest fapt”, a scris Grama.

Ce ține de imobilele obținute de familia Grama aceasta a explicat următoarele:

„Urmare a unei cariere militare dedicate Poporului, Statului și Tricolorului mai mult de 23 ani, refuzând categoric să părăsesc statul Republicii Moldova pentru a-mi urma soțul în străinătate, la sfârșitul anului 2019, Ministerul Apărării a depus eforturi enorme pentru a mă scoate pe mine în stradă și copii mei din apartamentul de serviciu, deși dreptul la spațiu locativ l-am dobândit pe viață încă din anul 1997, fiind atacată în instanță de judecată, anume fiind în funcția de Secretară de Stat al MAI.

Astfel, urmare a deciziei familiare, am împrumutat 50 mii euro și 800 mii ruble rusești, plus salariul meu de la Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne, pensia, îndemnizația concediului nefolosit de la Ministerul Apărării, îndemnizația de eliberare din serviciul militar, am procurat prin licitație publică așa numite 2 imobile sechestrate de către Banca Socială (1 imobil este terenul de sub casă și cel aferent casei, și al 2-lea imobil – este însăși casa). Licitația a avut loc cu câștig de cauză la 03 iunie 2020. În aceiași zi, soțul, necrezând în posibilitatea câștigului licitației într-un stat de drept, a semnat și achitat arvuna pentru așa numitele „3 imobile” (1 imobil este terenul de sub casă și aferent, 2 imobil – casă, 3 imobil – un garaj de lângă casă supus demolării) găsite pe 999.md, din sursele de venit proprii obținute în toți acești ani peste hotarele țării. Vă rămâne doar să mă judecați!”, a scris aceasta pe Facebook.

Acum 2 zile, ANI anunța că aceasta riscă să rămână fără averea de peste 1 milion de lei.


Pub