Cu un profit infim șeful APP vrea să „aterizeze” Barza Albă în top

15 Dec. 2021, 10:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Dec. 2021, 10:32 // Actual //  Lupu Eduard

Producătorul de divin de la Bălți, Barza Albă ar urma să recucerească piața din Republica Moldova și să se claseze în topul producătorilor băuturilor tari, susține directorul Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac, care s-a aflat într-o vizită la companie.

Sunt convins că noul director Vasile Roșca (a fost numit acum o lună n.r) are capacitățile, cunoștințele și experiența necesară pentru a extinde piața de desfacere și pentru a relua exporturile acolo unde procesul a fost blocat din motive politice, sau din cauza pandemiei. Vă asigur de sprijinul nostru în tot ceea ce intenționați să întreprindeți pentru a menține sau crește calitatea produselor. Barza albă trebuie să redevină brandul numărul unu printre producătorii de divinuri și să fie recunoscut ca patrimoniul național”, a menționat Eugeniu Cozonac.

Administrația întreprinderii susține că activitatea companiei a fost afectată de criza pandemică, iar în următoare perioadă urmează să fie schimbate la față unele produse, pentru a deveni mai atractive.

Ultimele date ale companiei arată că în anul 2019 a contabilizat un profit de 4,8 mil. de lei și o cifră de afaceri de 62,5 mil. de lei.

Barza albă a fost fondată acum 77 de ani și cuprinde un portofoliu reprezentativ de divinuri înnobilate cu vârsta de la 3 până la 60 de ani.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 07:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 07:21 // Actual //  Lupu Eduard

În cadrul Planului Economic și de Investiții al Parteneriatului Estic (PEI), Uniunea Europeană a anunțat mobilizarea unui fond de 1,2 miliarde de euro pentru investiții în Republica Moldova. Această inițiativă, care include 365 de milioane de euro sub formă de granturi, reprezintă un sprijin substanțial pentru dezvoltarea socio-economică și implementarea reformelor în țară.

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a subliniat importanța parteneriatului dintre UE și Republica Moldova, menționând că UE este principalul partener de dezvoltare și cel mai mare donator de asistență financiară pentru țară. Asistența financiară și tehnică oferită de UE prin diverse instrumente, cum ar fi Instrumentul de Vecinătate, cooperarea pentru dezvoltare și cooperarea internațională, sprijină eforturile de reformă și dezvoltare ale Moldovei.

Într-un context marcat de criza gazelor din toamna anului 2021 și de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, UE a acordat un pachet de asistență macrofinanciară pentru Moldova în aprilie 2022. Acest pachet este disponibil în perioada 2022-2024 și susține programul de reforme al țării, concentrându-se pe domenii precum economia, instituțiile, statul de drept, securitatea, sustenabilitatea mediului și a climei, transformarea digitală, egalitatea de gen și incluziunea socială.

Prin intermediul PEI, lansat în 2021, UE și-a propus mobilizarea unui total de până la 17 miliarde de euro până în 2027, în cooperare cu instituțiile financiare internaționale. În cazul Moldovei, UE a reușit deja să mobilizeze 1,2 miliarde de euro în investiții, inclusiv granturi în valoare de 365 de milioane de euro.

În plus, proiectul UE pentru IMM-uri, care alocă 8 milioane de euro din fonduri nerambursabile pentru sprijinirea antreprenoriatului, este un alt exemplu al angajamentului UE în consolidarea mediului de afaceri și îmbunătățirea climatului investițional în Moldova.

Prin inițiative precum aderarea la Programul Piața Unică și Programul Europa Digitală, Republica Moldova beneficiază de acces la programe și fonduri în valoare de miliarde de euro în domeniile digitalizării, cercetării și inovării, sprijinind astfel modernizarea și dezvoltarea durabilă a țării.

În contextul acestei ample colaborări, lansarea „Platformei de parteneriat pentru Republica Moldova” reprezintă un alt efort concertat pentru sprijinirea Moldovei în implementarea reformelor necesare pentru modernizarea statului și consolidarea instituțiilor sale în fața provocărilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău