CEC a început tipărirea buletinelor de vot pentru turul doi al alegerilor de la Bălți. Acestea vor fi de culoare violetă

main

Comisia Electorală Centrală (CEC) a început astăzi tipărirea buletinelor de vot pentru turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Bălți, stabilit pentru data de 19 decembrie 2021. Acestea vor fi de culoare violetă, iar prețul pentru un buletin este de 0,24 lei.

Pentru acest scrutin, vor fi tipărite 102 105 buletine de vot, dintre care 51 988 în limba română și 50 117 în limba rusă. Buletinele, imprimate pe hârtie opacă (mată), vor fi de culoare violetă. Amintim că Very Peri, o culoare mov, care cuprinde nuanța albastră, a fost anunțată culoarea anului 2022.

Buletinele vor avea lungimea de 128 mm, iar lățimea de 140 mm. Acestea vor conține numele a doi concurenți electorali: Grigorișin Nicolai, candidat independent și Chirilciuc Nicolae, candidat desemnat de Partidul „Patrioții Moldovei”.

În primul tur, pentru Nicolai Grigorișin au votat 6 951 de persoane, iar pentru Nicolae Chirilciuc – 416.

Cum au ajuns ei doi în turul II?

Acest lucru a fost posibil după ce Marina Tauber a fost exclusă din cursa pentru funcția de primară de Bălți, iar la o zi distanță, PAS anunță că îl retrage pe Boris Marcoci din cursa electorală. Mai trece o zi și Alexandr Nesterovschi, candidatul BECS, s-a retras și el.

Prețul pentru tiparul unui buletin de vot pentru alegerea primarului municipiului Bălți este de 0,24 lei, iar valoarea totală a tirajului este de 24 502,20 lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente