‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleAUAI pot depune cereri de finanțare a proiectelor de irigare

AUAI pot depune cereri de finanțare a proiectelor de irigare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova) a organizat o ședință online în care a prezentat Ghidul cu privire la depunerea propunerilor de investiții în infrastructura centralizată de irigare, lansând și apelul pentru prezentarea cererilor de finanțare a proiectelor în acest sens.

Valoarea maximă a finanțării FDD Moldova pentru un proiect de investiții nu va depăși 250 mii dolari SUA.

Pentru asigurarea sustenabilității investițiilor este stipulată cerința obligatorie de contribuție financiară proprie a Asociației Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI).

Totodată, în cadrul acestui apel de propuneri sunt stabilite un șir de criterii de eligibilitate pentru asociații în dependență de gradul de intervenție deja efectuat din surse externe de finanțare în infrastructura centralizată de irigare.

Acesta reprezintă un factor important și pentru determinarea diferențiată a valorii minime a contribuției AUAI la proiecte, susținând astfel asociațiile care nu au beneficiat de reabilitarea SCI sau au avut o intervenție neînsemnată.

De asemenea, s-a menționat despre investițiile eligibile, care constau în lucrări de construcție ce țin de îmbunătățirea și/sau reabilitarea rețelei de conducte, clădirilor stațiilor de pompare, bazinelor de compensare, prizelor de apă, precum și diverse echipamente din cadrul stațiilor de pompare.

‹ adv ›

Propunerile de investiții în infrastructura centralizată de irigare urmează a fi prezentate de către AUAI până pe data de 14 ianuarie 2022, ora 14:00.

Ghidul poate fi accesat pe acest link, iar mai multe informații despre eveniment găsiți accesând acest link.

În anii 2019-2020, în baza concursurilor organizate de FDD Moldova, au fost selectate și aprobate 13 propuneri de investiții în SCI, valoarea contractelor pentru lucrări de construcții fiind de circa 29 de milioane de lei, inclusiv contribuția financiară a AUAI – 2,3 milioane de lei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›