image
Sursa foto: Jurnal.md

DOC // Maia Sandu a semnat decretul de grațiere a Nataliei Ursachi, mama a cinci copii, condamnată pentru escrocherie

Președinta Maia Sandu a semnat decretul de grațiere a Nataliei Ursachi, femeia cu cinci copii, condamnată pentru escrocherie.

Femeia urmează să fie scutită de pedeapsă „cu perioadă de probațiune, în partea neexecutată a pedepsei stabilite”.

Amintim că pe data de 18 noiembrie, la Jurnal TV, președinta Maia Sandu afirma că Natalia Ursachi nu-și recunoaște vina în discuția cu membrii Comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate. Membrii Comisiei argumentau atunci că există riscul de recidivă din partea femeii.

Curtea de Apel Bălți a condamnat-o pe femeie la șase ani de închisoare pentru escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari și a obligat-o să restituie suma de 11.200 de euro, dedusă din valoarea mașinii de 8700 de euro și datoria de 2500 de euro.

Femeia susținea că și-a luat o mașină de cinci mii de euro, că să presteze servicii de taxi și să-și hrănească copii pe care îi crește singură, dar nu a fost în stare să mai achite taxele. De cealaltă parte Ziarul de Gardă a scris într-o investigație că, de fapt, Natalia Ursachi a împrumutat 2500 de euro și a luat un automobil de la un bărbat care postase pe un site specializat un anunț că își vinde automobilul, nereturnând nici banii, nici bunul mobil.

Noutăţile partenerilor

comentarii: