Incendiu într-un cămin plin cu elevi, la Cimișlia: Adolescenții au fost evacuați. Ce spun pompierii

O cameră dintr-un cămin al școlii profesionale din Cimișlia a luat foc. Arderea s-a produs la ora 01:34. Conform IGSU, focul a cuprins un panou electric în coridor de la etajul trei a căminului

Foto: Simbol

Pentru stingerea incendiului la fața locului a ajuns o echipă de pompieri, care în scurt timp au evacuat 63 de elevi pentru evitarea intoxicării acestora cu produsele de ardere. Salvatorii au lichidat arderea în cel mai scurt timp.

Nici o persoană nu a avut de suferit. Cauza și circumstanțele producerii incendiilor urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest context, IGSU îndeamnă repetat populația să respecte regulile antiincendiare, special în perioada sezonului rece. Pentru evitarea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon pompierii îndeamnă oamenii să verifice și să utilizeze sobele în mod corespunzător. Cetățenii sunt rugați să stingă focul din sobă pe parcursul nopții pentru a evita incendiile și intoxicațiile, dar și să fie prudenți la utilizarea instalațiilor electrice de încălzit.

Conform IGSU, de la începutul anului au fost înregistrate 1533 incendii în care și-au pierdut viața 83 persoane inclusive un minor.


Pub