Grosu, despre apartamentele lui Dorel Musteață: „A explicat și argumentele lui mi-au părut pertinente”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, susține că nu vede o problemă în informația ce se conține în nota informativă a Serviciului de Informații și Securitate privind averile lui Dorel Musteață. „Dacă a fost satisfăcut colegul care a ieșit cu acele afirmații nu știu nu pot să spun, dar mie mi se pare ca a venit cu argumente pertinente despre cum a făcut acea tranzacție cu apartamente”, a comentat Grosu la Pro TV.

Foto: UNIMEDIA

„Noi am primit informația care a fost și în public, de la același SIS, ANI și CNA, deci noi nu am operat cu altă informație decât ceea ce a fost. A ieșit unul din cei vizați, și-a prezentat argumentele și eu i-am încurajat pe cei care au venit cu critici... veniți cu dovezi, el a ieșit în public, a argumentat că era vorba de niște apartamente, cum au făcut schimb de apartamente, deci toată informația a fost în public prezentată. Dacă a fost satisfăcut colegul care a ieșit cu acele afirmații nu știu, nu pot să spun, dar mie mi se pare ca a venit cu argumente pertinente despre cum a făcut acea tranzacție, era împreună cu soția și așa mai departe, sunt actele de la notar, totul este la suprafață”, a menționat Igor Grosu.

Fostul deputat al Platformei DA  Alexandr Slusari a publicat „un fragment din nota informativă, pe care unul din serviciile speciale a emis-o în adresa conducerii țării”. „Se scrie despre contribuția „modestă” de 13590 euro a lui Dorin Damir la procurarea apartamentului pentru fidelizarea unui judecător, care acum este speranța guvernării în reformarea justiției”

Fostul deputat al Platformei DA Alexandr Slusari a publicat un act care arată că „un oarecare Dorel Musteață, care procură în 2017 tocmai două apartamente în centru capitalei cu puțin peste 40 mii euro”. „Din ultima declarație de avere a „reformatorului” justiției puteți afla că dânsul are în proprietate un apartament de lux, cu o suprafață de peste 100 de metri pătrați, pe care l-a primit drept donație, în 2019, de la o rudă. Dânsul zice că este de la soacră”.

Nota informativă de la SIS pe numele lui Dorel Musteață și Ninei Cernat

Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, respinge acuzațiile de către fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, precum că cea de-a treia rată a unuia dintre apartamentele pe care Musteață le-ar fi cumpărat în 2017 de la Basconslux ar fi fost achitată de către președintele FEA, Dorin Damir, aflat în detenție.


Pub