Vulcanul din La Palma nu mai are activitate de luni seara, după 3 luni de erupție. „Asta nu înseamnă că s-a încheiat”

Vulcanul Cumbre Vieja din Insulele Canare care a aruncat lavă timp de aproape trei luni s-a oprit, dar oamenii de știință avertizează că pauza nu înseamnă neapărat că erupția s-a încheiat, informează Digi24.ro.

Foto: Digi24.ro

Experții nu au mai înregistrat nicio activitate seismică a vulcanului Cumbre Vieja de pe insula La Palma de luni seară, a anunțat Institutul de vulcanologie din Insulele Canare pe Twitter, potrivit The Guardian.

„Asta nu înseamnă că erupția s-a încheiat, pentru că în trecut pauza a fost urmată de o nouă creștere a activității. Aceasta este cea mai lungă perioadă de timp fără cutremure de când a început erupția”, a precizat Involcan.

Vulcanologul Rubén López spune că a existat o activitate minimă a vulcanului care a erupt pe 19 septembrie.

„Sper că va rămâne așa și că putem începe să ne gândim la sfârșitul acestei erupții”, a spus el pentru postul public spaniol RTVE.

Cea mai lungă erupție de până acum a vulcanului din La Palma, care a durat aproape 3 luni, a distrus aproximativ 3.000 de case, a îngropat suprafețe mari de teren agricol în lavă și a forțat câteva mii de oameni să-și abandoneze casele.

Nicio persoană nu a murit și nimeni nu a fost rănit din cauza erupției pe insula cu aproximativ 80.000 de locuitori.


Pub