„Procurorul umblă cu chichi michi”. Avocatul tânărului bătut într-un service auto susține că se vrea mușamalizarea cazului

Avocatul tânărului de doar 19 ani, care a fost bătut până la inconștiență într-un service auto din capitală, în care activa, de către un client și însoțitorul acestuia, susține că procurorul în gestiunea căruia se află dosarul ar încerca să mușamalizeze cazul. De cealaltă parte, procurorul respinge acuzațiile și spune că apărătorul lui Dumitru poate depune o plângere la Procuratura Generală, dacă nu este mulțumit de acțiunile sale.

Foto: captura ecran

Avocatul lui Dumitru, Alexei Frunze, se arată indignat de modul în care are loc urmărirea penală și consideră că ar putea avea loc mușamalizarea cazului. „Noi trăim într-o țară de nebuni. Îl sun pe procuror și se începe să mușamalizeze, sub diferite aspecte, să interogheze suplimentar. Din practica mea de 20 de ani, e un dosar clasic de huliganism, care nu poate fi discutat. Sună procurorul cu chichi michi. L-am sunat la telefon, oficial, ca avocat, și îmi spune că nu poate divulga interesele anchetei. Nu am întrebat despre materialele în cauză, am întrebat ce calitate au persoanele care au prejudiciat clientul meu. Se încearcă să mușamalizeze acest dosar, să îl scoată la nimic, presupun că sunt interese, nu pot să mă gândesc la altceva în cazul în care se procedează în așa fel. Anchetatorul a muncit, a făcut raportul de expertiză, a interogat persoanele și a trimis propunerea de a înainta învinurea. Astăzi procurorul declară că nu poate găsi persoanele, în așa caz, se anunță în căutare, legea prevede măsura respectivă”, a declarat Alexei Frunze, pentru UNIMEDIA.

Suspecților li se incriminează infracțiunea de huliganism, săvârșit de 2 sau mai multe persoane, în conformitate cu articolul 287 alineat 2, litera b, care se pedepseşte cu amendă în mărime de la 750 la 1350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 5 ani.

În practica judiciară, huliganismul se sancționează dur, deoarece e o tentativă la sănătate, la ordinea publică. În practica mea, se aplică pedeapsă cu închisoarea sau eliberarea condiționată, atunci când omul își cere scuze, recuperează prejudiciul, poate e la prima abatere. De regulă, așa un gen de infracțiuni apar când și partea vătămată nu a fost sfântă. Aici este intenționat, acel om nu a făcut nimic absolut, el doar le-a explicat că nu le poate elibera mașina până nu plătesc datoria, era la serviciu și nu poate adopta de la sine”, a precizat avocatul.

Alexei Frunze ne-a mai spus că nici el, nici clientul său nu au fost apelați de niciunul dintre suspecți: „Nu a apelat nimeni, înțeleg că e cauză penală, dar „scuzați, îmi pare rău de ceea ce am săvârșit” nu a fost așa ceva. Puteau să o facă prin intermediul unui avocat, au avocați, doar au calitate procesuală, nu m-au telefonat nici avocații, puteau cel puțin să încerce să recupereze acest prejudiciu dacă vor ca instanța să țină de o atitudine corectă în raport cu ceea ce au săvârșit. Dacă nu vor să o facă, e dreptul lor, pe ei îi caracterizează”.

Avocatul a mai declarat că va depune o plângere pe procuror, la Procuratura Generală, pentru a-i verifica acțiunile.

L-am contactat pe procurorul responsabil de caz, Daniel Jimbel, pentru a ne oferi mai multe detalii și pentru a afla la ce etapă se află urmărirea penală. „Dosarul este la faza de urmărire penală. La moment se efectuează acțiuni de urmărire penală, suspecții i-am găsit, dar la această etapă nu vă pot oferi foarte multe detalii, e secretul anchetei. Transmiterea în judecată va avea loc până la sfârșitul lunii curente”, ne-a spus acesta.

L-am întrebat și dacă este adevărat că s-arîncerca mușamalizarea cazului. „Avocatul să vorbească despre dumnealui. Este în drept să scrie plângere la Procuratura Generală, pe acțiunile mele, în cazul în care nu îi convine ceva”, ne-a declarat Daniel Jimbel.

Tânărul de doar 19 ani, care a fost bătut cu pumnii într-un service auto din capitală, în care activa, de către un client și însoțitorul acestuia, nu și-a găsit dreptatea până în prezent. Asta deși de la incident au trecut 3 luni. Dumitru a relatat, pentru UNIMEDIA, că dosarul nici măcar nu a ajuns în judecată, iar procurorul nu se grăbește să ofere un răspuns avocatului, cu privire la măsurile care au fost întreprinse, în cadrul urmăririi penale.

La mijlocul lunii septembrie, Dumitru fost bătut până la inconștiență de către un client al service-ului auto în care activa și de către cunoștința acestuia, care au reacționat agresiv atunci când angajatul i-a anunțat că nu le poate elibera cheile și actele mașinii reparate până nu va fi înapoiată datoria pe care ar fi avut-o. Tânărul s-a ales cu comoție cerebrală și dureri de cap și umăr.

Atenție, urmează imagini cu un puternic impact emoțional.




Pub