Podcastul Transplant cu Lina Vdovîi: despre împăcarea cu părinții și căutarea unui acasă

În episodul cu numărul 7, ultimul din acest sezon, stau de vorbă cu Lina Vdovîi, jurnalistă, scenaristă și regizoare de filme documentare stabilită în România. Lina este autoarea multor materiale long-form și de investigație, pentru multe din ele a luat premii importante în România și peste hotare. Este scenarista documentarului „Acasă”, regizat de partenerul ei, Radu Ciorniciuc, care a adunat premii la festivaluri de film documentar cum ar fi cel din Sundance sau din Cracovia. 

Acum Lina lucrează deja de câțiva ani la un film documentar foarte personal, în care va explora relația dintre ea și tatăl său, plecat de mulți ani în Italia. În acest episod ea vorbește despre discriminarea pozitivă pe care a simțit-o în România, despre etichete, despre relația dureroasă cu tatăl său și despre drumul lung pe care l-a făcut în căutarea de sine. 

Ascultă aici primele episoade ale podcastului:

Despre maternitate și feminism, cu Oxana Greadcenco

Despre bucătărie și rădăcini, cu Marina Musteață

Despre școală și revoluție, cu Paula Erizanu

Despre paternitate și masculinitate toxică, cu Andrei Bolocan

Despre frumusețe și filtre, cu Dika Cheptine

Despre filmele din capul nostru, cu Dumitru Marian

Am absolvit Facultatea de Jurnalism la Iași și am acumulat o experiență de peste 10 ani în presa scrisă, televiziune, podcasting și presă online. Am lucrat și în domeniul jurnalismului financiar, comunicării guvernamentale și corporative. Îmi împart viața între Spania și Moldova și cred că scrisul are puterea de a schimba lumea.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.