(foto) Muzeul Național de Istorie a Moldovei vă invita la expoziția „Origami – o lume magică”

jamie-74,paper-crane-on-film,blue-white-film-japan-50mm-hands-nikon-origami-bokeh-f14-f100-papercrane_0
Foto: psychologytoday.com

Muzeul Național de Istorie a Moldovei vă invita la vernisajul ultimei expoziții a anului 2021 „Origami – o lume magică”.

Expoziția își propune să bucure publicul vizitator al muzeului în prag de Anul Nou și a sărbătorilor de iarnă și mai cuprinde lucrări semnate de Eugeniu și Irina Banari, participanți ai Proiectului Internațional „Оригами Дерево Мира” și a altor autori.

Asociația Origami Moldova timp de 15 ani activează sub patronajul Muzeului Național de Istorie a Moldovei, iar împreună au reușit să organizeze pentru publicul larg mai multe expoziții de succes și evenimente cultural-educaționale, care au avut drept obiectiv popularizarea artei origami ca o metodă de a stimula potențialul creativ al copiilor.

De data aceasta, Muzeul Național de Istorie a Moldovei vă prezentă lucrări confecționate de membrii adulți ai Asociației, pentru care origami este o terapie prin artă și o dovadă că această străveche tehnică japoneză nu cunoaște limite de vârstă sau statut social.

Piesele expuse sunt realizate în stil clasic și modular de membrii Asociației, fiind de complexitate medie, ridicată și foarte ridicată. Una dintre ele, (autor Valeriu Ustovschi), reprezintă Catedrala Sfântul Vasile din Moscova care, datorită faptului că a fost confecționată din peste 5 000 de module, a fost înregistrată în lista Agenției Naționale a Recordurilor.

Expoziția este organizată de Muzeului Național de Istorie a Moldovei în parteneriat cu Asociația Origami Moldova și va fi accesibilă publicului larg în perioada 20 decembrie 2021 – 15 ianuarie 2022.

Vernisajul va avea loc luni, 20 decembrie 2021, ora 12.00, în holul de la etajul

Vizitarea expoziției se va face în conformitate cu toate normele sanitare în vigoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente