‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 27 martie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGuvernul a aprobat noi facilități pentru producerea energiei din surse regenerabile

Guvernul a aprobat noi facilități pentru producerea energiei din surse regenerabile

‹ adv ›
‹ adv ›

Comunitățile rurale, producătorii agricoli și crescătorii de animale vor putea diminua cheltuielile de producere și întreținere folosind instalațiile fotovoltaice. În acest sens, Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, avizul Guvernului la proiectul de lege pentru modificarea Codului Funciar.

Documentul prevede modificări care vor permite amplasarea pe terenurile cu destinație agricolă a sistemelor fotovoltaice solare fără a fi necesară schimbarea destinației.

Conform acelorași modificări se permite schimbarea destinației terenurilor agricole de calitate superioară pentru construcția instalațiilor eoliene. Conform documentului, se prevede ca instalațiile fotovoltaice să fie fixate la sol prin structură metalică și nu prin utilizarea betonului armat sau al altui tip de materiale de construcție care, ar avea impact negativ asupra fertilității solului.

Totodată, se prevăd măsuri pentru a conserva și spori fertilitatea solului. La fel, sunt incluse condițiile de proiectare, instalare, montare și amplasare a sistemelor solare fotovoltaice și a centralelor electrice eoliene.

Proiectul mai prevede ca panourile fotovoltaice să fie amplasate pe terenuri cu soluri degradate care au bonitatea mai mică de 40 de puncte.

Modificările sunt necesare pentru a proteja terenurile de calitate superioară și pentru a creștere siguranța energetică, reducerea importului de energie.

‹ adv ›
‹ adv ›

4 Comentarii

  1. Bună dimineața!
    Sunt bucuroasa sa aflu că și pe terenurile agricole se vor putea amplasa panouri solare fotovoltaice și eoliene în condițiile majorării prețului la energia electrică.
    Eu am întocmit documentația pentru înscrierea în programul Casa verde care

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii