image
Sursa foto: jurnal.md

Platforma DA condamnă gestul lui Dodon de a-l felicita pe liderul separatist de la Tiraspol: „Este un act de trădare”

Platforma DA condamnă vehement recidiva fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, prin care acesta îl felicită cu rezultatele alegerilor ilegale pe așa-numitului lider al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski.

„Catalogăm acțiunea fostului președinte PSRM drept una de trădare de patrie și atentare la integritatea teritoriala a Republicii Moldova și cerem Procuraturii Generale să se autosesizeze pe marginea acestui caz”, se arată într-un comunicat al partidului.

Totodată, Platforma DA solicită ca organele de anchetă să se expună în raport cu multiplele materiale din alte dosare în care este vizat Igor Dodon, în special pe cazul „kulioc”, finanțarea obscură a PSRM din of-shor-ul Bahamas, importul fraudulos al energiei electrice în 2008, precum și îmbogătirea ilicită.

„Platforma DA asteaptă o reacție promtă si dură de la autoritățile abilitate ale statului, atât in raport cu expunerile vis-à-vis de așa-zisa victorie a lui Krasnoselski în regiunea separatistă, cât si în raport cu acțiunile anterioare ale lui Igor Dodon.

Lipsa progresului pe aceste dosare sau tăcerea organelor abilitate trezesc unele suspeciuni rezonabile privind existenta unor intelegeri ce țin de menajarea fostului lider PSRM”, se mai spune în comunicat..

Noutăţile partenerilor

comentarii: