image
Sursa foto: jurnal.md

Dosarul penal pe un capăt de acuzare în privința lui Stoianoglo a ajuns pe masa judecătorilor

Dosarul penal pe un capăt de acuzare în privința Procurorului General suspendat a ajuns pe masa judecătorilor. Este vorba de dosarul în cadrul căruia lui Alexandr Stoianoglo îi este imputată depășirea atribuțiilor de serviciu, în complicitate cu ex-șeful Secției resurse umane a PG.

Pe acest capăt de acuzare, lui Alexandr Stoianoglo și fostei sale subalterne, i se incriminează că, la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă, a dispus, contrar legii, achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163 990,13 lei, prejudiciind astfel bugetul Procuraturii.

Potrivit legii, „dacă la data eliberării din funcție a procurorului, există o procedură contravențională în legătură cu exercitarea atribuțiilor sale de serviciu sau o urmărire penală împotriva acestuia, plata indemnizației unice de concediere egală cu 50% din produsul înmulțirii ultimului salariu lunar la numărul de ani complet lucrați în funcția de procuror, se suspendă până la soluționarea irevocabilă a cauzei”.

Învinuiților și avocaților acestora le-a fost pusă la dispoziție cauza penală pentru a lua cunoștință cu materialele acesteia și după caz să înainteze cereri și demersuri, însă aceștia nu au dat curs citațiilor procurorului.

În gestiunea procurorului desemnat de CSP a rămas o altă cauză penală privind învinuirea Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo pe patru capete de acuzare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: