(video) Unde sunt testele de 300 de lei? Primăria cere concretizări de la minister: „E mare cererea de testări în ajun de sărbători”

Primăria a venit cu o nouă scrisoare către ministerul Sănătății. De această dată, ultimii solicită concretizări privind locațiile unde se efectuează teste PCR la un preț de 300 de lei. Șeful interimar al Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, a precizat astăzi, în cadrul ședinței Primăriei, că la moment cererea de testare este foarte mare iar cetățenii merg la clinici private unde achită practic dublu.

Foto: Profimedia

„Laboratoarele publice, care le cunoaștem noi de la ministerul Sănătății, nu efectuează asemenea teste pentru populația. Aceștia pentru a pleca peste hotare se adresează doar la laboratoarele private, unde scot din buzunar 700-800 lei pentru acel teste PCR.

Acea informație care a venit încă în octombrie de la colegii de la minister să vor fi micșorate prețurile și că sunt disponibile teste de 300 de lei, noi nu avem așa informații.

La indicația lui Ion Ceban săptămâna trecută a fost remisă o scrisoare pentru concretizarea acestor lucruri”, a declarat Gîlca.

Testele PCR anti-Covid-19 urmau să coste 300 de lei la instituțiile medicale publice, iar cele pentru depistarea anticorpilor 35 de lei. O decizie în acest sens a fost luată încă în luna octombrie de către Guvern.


Pub