Un deținut a decedat, săptămâna trecută, în penitenciar: Ce spune ANP

Săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr mediu zilnic de aproximativ 6 433 persoane, 52 fiind eliberate, iar 55 reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 302 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 2733 de persoane.

De asemenea, a fost asigurată asistența medicală de urgență prin intermediul Serviciului de urgență 112 în 21 cazuri. A fost înregistrat un caz de deces în rândul persoanelor private de libertate.

Potrivit ANP, deținutul a decedat de moarte biologică.

Totodată, în prezent în sistemul administrației penitenciare sunt următoarele date epidemiologice în legătura cu infecția Covid-19 privind persoanele private de libertate:

1) Total testări de la începutul pandemiei – 1335;
2) Total confirmați de la începutul pandemiei – 293;
3) La tratament (active) – 5;
4) Total imunizați complet anti-Covid-19 – 3403;
5) Decese în rândul persoanelor private de libertate în legătură cu infecția Covid-19 – 0.

În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: 2 litri de băutură alcoolică, 3 telefoane mobile și accesorii pentru acestea, 24 de cartele SIM, 1,2 litri de lichid de proveniență necunoscută, 3 pachete de masă vegetală, presupusă a fi droguri, mai multe pastile de proveniență necunoscută, un pachețel dreptunghiular cu conținut necunoscut. Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.


Pub