Slusari, după confesiunile lui Țîcu: „Recunoștința” Maiei Sandu am simțit-o în 2018, iar de negocierile pe la spatele nostru am știut

Fostul deputat al Platformei Alexandr Slusari spune că a știut despre negocierile pe la spatele formațiunii cu Țîcu și nu doar. Afirmația vine după ce ieri, liderul PUN, Octavian Țîcu, a declarat că acum 3 ani lidera de atunci a PAS, Maia Sandu, i-ar fi propus o funcție în PAS și să candideze la Primărie împotriva lui Andrei Năstase. „„Recunoștința" doamnei Sandu noi am simțit-o în 2018. De negocierile pe la spatele nostru cu Țîcu (și nu doar cu el) am știut. Am discutat problema, tradițional, colegial. Am decis că cauza este mai importantă și trebuie să mergem uniți înainte”, a scris acesta pe Facebook.

Foto: UNIMEDIA
„Nici eu, nici colegii mei din Platforma DA niciodată nu ne-am pus scopul cu orice preț să facem politică. Nu am practicat jocuri obscure și discuții după culise. Cineva ar spune că de atâta și suntem la moment în afara Parlamentului și probabil ar avea dreptate. Doar că noi am venit în 2015 din sânul protestelor ale poporului deșteptat să facem alt gen de politică. Andrei Năstase a demonstrat acest lucru cu prisosință în 2016.

„Recunoștința" doamnei Sandu noi am simțit-o în 2018. De negocierile pe la spatele nostru cu Țâcu (și nu doar cu el) am știut. Am discutat problema, tradițional, colegial. Am decis că cauza este mai importantă și trebuie să mergem uniți înainte. În fața noastră era un regim criminal și toxic, care a capturat țara. Apropo, unii din miniștrii actuali atunci pledau pentru conlucrarea cu acest regim. Dar noi eram naivi. Ne-am gândit la perspectiva țării, nu la politică pură.

Același lucru s-a întâmplat și în 2019 în procesul întocmirii listelor electorale, când am mers în bloc și când împreună cu Andrei Năstase îi convingeam pe colegi că de dragul Moldovei trebuie să cedăm de la noi și să avem fracțiunea unită în viitorul Parlament. Cum au apărut în 2 săptămâni după scrutinul electoral două fracțiuni a văzut toata țara. Situația s-a repetat în alegerile locale.

Acum avem ceea ce avem. Sub paravanul unor promisiuni electorale generoase din nou câștigă sistemul vechi, în care se simt confortabil Musteață, Cernat, Morari, Rurac, Cecoi și alți oameni de-ai lui Plahotniuc, Platon și Dodon. Iar activiștii Platformei DA primesc multiple semnale că sunt urmăriți de către SIS și MAI”, spune Slusari.

În opinia sa, confesiunie lui Octavian Țîcu sunt întârziate și la puțin ajută post-factum, „doar că posibil ar pune pe gânduri măcar o parte din societate”.

„Cineva iară ar insista că anume așa se face politica. Cu cinism, cuțite în spate și mersul pe cadavre. Am văzut acest lucru timp de 30 de ani. Unde am ajuns? Ne place rezultatul? Puțin probabil! De aceea Platforma DA cu toate pierderile și riscurile rămâne consecventă în abordările politice. Venind din alt mediu, noi nu avem acest genom multianual al politicii de pe Bâc și pentru noi scopul nu scuză mijloacele”, a scris Slusari pe Facebook.

Președintele PUN, Octavian Țîcu, susține că în 2018, lidera PAS de atunci, Maia Sandu, i-a propus să candideze la Primăria municipiului Chișinău împotriva lui Andrei Năstase. Tot atunci, ultimul ar fi primit și propunerea de a fi vicepreședinte al PAS. Într-un live pe Facebook, Țîcu a oferit detalii despre acea întâlnire.


Pub