Ilan Șor: PAS cu pas se fură țara și votul oamenilor

Noul slogan al guvernării de la Chișinău, care i-a lipsit pe bălțeni de dreptul de a-și alege primarul pe care îl vor și și-a bătut joc de alegerea lor, este „PAS cu pas se fură țara”. Declarația a fost făcută de președintele Partidului „Șor”, Ilan Șor, în cadrul unui briefing de presă. El a accentuat că alegerile din 19 decembrie, care vor avea loc la Bălți, sunt nelegitime, iar primarul care va fi ales în urma acestei farse nu va fi recunoscut de nimeni.

Foto: Ilan Șor

„Prin acțiunile sale, PAS, efectiv le-au furat bălțenilor dreptul de a-și alege primarul. Le-au furat cu nerușinare și cu tupeu, așa cum, de altfel, procedează în ultima perioadă. Pas cu pas se fură țara este un slogan care îi merge foarte bine noii guvernări. Mai întâi au băgat mâna în buzunarele oamenilor și, din cauza prostiei lor, prețurile au crescut de câteva ori. Și la gaz, și la căldură, și la produsele alimentare. Iar apoi, pur și simplu le-a furat votul oamenilor din Bălți”, a declarat Ilan Șor.

Șor a mai adăugat că, dacă ar avea demnitate, candidații rămași în cursa pentru alegerile din Bălți, și-ar retrage candidaturile și nu ar participa la această farsă electorală.

„Nimeni dintre oamenii normali nu recunosc aceste alegeri. Nici primarul care va fi ales tot nu va fi recunoscut. Tot ce se petrece în prezent, îmi amintește de filmele vechi despre război, când fasciștii îi recrutau pe oamenii de pe teritoriile ocupate, pentru a-i sluji. Asta s-a petrecut recent, fasciștii noștri l-au recrutat pe Grigorișin pentru a acapara și ocupa, în totalitate, orașul Bălți. Dacă Grigorișin ar fi bărbat, așa cum se consideră, pe lângă faptul că al său contracandidat a acumulat de 2,5 ori mai multe voturi, este femeie. Un bărbat care se respectă, ar fi cedat și ar fi acționat corect, bărbătește, și ar fi spus că nu este corect să se procedeze astfel, mai ales cu o femeie. Dar, probabil, a fost prea tare rănit”, a menționat Ilan Șor. (P.)


Pub