S-a întors din Germania cu un pachețel de droguri în buzunar. Un tânăr de 28 de ani, prins la frontieră

În punctul de trecere a frontierei Leușeni au fost depistați și ulterior documentați doi moldoveni, unul dintre ei a prezentat un act falsificat pentru mijlocul de transport, iar al doilea deținea asupra sa posibil substanțe narcotice. Cazurile au fost înregistrate în zilele de 11 și 12 decembrie.

Foto: border.gov.md

Pe direcția ieșire din Republica Moldova s-a apropiat pentru formalitățile de trecere a frontierei de stat un autoturism de model Audi A4, cu numere de înmatriculare bulgărești. În cadrul verificării de rigoare, polițistul de frontieră a identificat semne de falsificare asupra reviziei tehnice auto, și anume neconcordanțe la imprimarea datelor. La cele depistate, șoferul, cetățean moldovean de 44 de ani, a comunicat că recent și-a procurat mașina, iar tot pachetul de documente i-a fost oferit de fostul proprietar.

A precizat că nu a verificat veridicitatea acestora. Conform procedurilor legale, actul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Cetățeanul benevol și-a interupt călătoria, revenind în țară pentru a-și perfecta documente legale pentru autovehicul.

În cel de-al doilea incident este documentat un pasager al rutei Germania - Republica Moldova. Persoana a fost legitimată ca cetățean moldovean în vârstă de 28 de ani. În urma controlului suplimentar, în buzunarul de la pantaloni, polițiștii de frontieră au depistat un pachețel cu substanță vegetală de culoare verde, cu miros specific și un dispozitiv de măcinare a acesteia, dar și două bucăți se substanță cristalizată de culoare albă, posibil substanță narcotică.

Tânărul a recunoscut că subsatanța vegetală îi aparține și a procurat-o pentru uz personal. În repercusiune, încadrarea juridică a faptei se va face după examinarea tuturor circumstanțelor și rezultatul expertizei substanței vegetale.


Pub