Vasile Bolea: Guvernarea a luat cartonaș roșu din partea unei structuri europene importante. Litvinenco și Stamate să-și dea demisia

Deputatul Partidului Socialiștilor, Vasile Bolea a venit cu critici după ce Comisia de la Veneția a avizat negativ modificările la Legea cu privire la Procuratură aprobate de Parlament în august 2021. „ Acum vom vedea ce va face Curtea, cert este faptul că această guvernare fake a primit cartonașul roșu din partea unei structuri europene importante. Ministrul Litvinenco și Președinta comisiei juridice a Parlamentului doamna Stamate trebuie să plece în demisie”, a scris Bolea pe pagina sa de facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Comisia de la Veneția a avizat (negativ) modificările la legea procuraturii pe care guvernarea fake le-a introdus în august 2021. Personal am depus mai multe amendamente la acel proiect de lege, am expus poziția blocului comuniștilor și socialiștilor vis-a-vis de acea încercare de subordonare a CSP-ului și încercarea de a avea un Procuror General de buzunar. Anume la așa o concluzie au ajuns experții Comisiei de la Veneția. Împreună cu domnul Vladimir Voronin am depus o sesizare la Curtea Constituțională. Acum vom vedea ce va face Curtea? Va aștepta salariu de 80 mii lei în calitate de „mită” , anunțul fiind publicat în Monitorul Oficial? Sau poate în ceasul al 12-lea Curtea va restabili principiile statului de drept și supremației Constituției? Vom vedea timpul apropiat. Cert este faptul că această guvernare fake a primit cartonașul roșu din partea unei structuri europene importante. Ei au profanat tot ceea ce înțelegem noi sub acest cuvînt - reformă. Ministrul Litvinenco și Președinta comisiei juridice a Parlamentului doamna Stamate trebuie să plece în demisie”, a menționat Vasile Bolea.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, anunță că a făcut cunoştinţă cu avizul Comisiei de la Veneția pe marginea modificărilor la Legea cu privire la Procuratură aprobate de Parlament în august 2021, iar recomandările emise.

Premierul Chicu a anticipat un astfel de răspund din partea Comisiei de la Veneția.

Procurorul General ar trebui să revină în componența Consiliului Superior al Procurorilor, iar procedura de evaluare a lui Alexandr Stoianoglo trebuie revizuită substanțial. Concluzia aparține Comisiei de la Veneția care a adoptat astăzi o opinie.


Pub