Ion Chicu: După cum anticipam... Maia Sandu, deja nici Europa nu mai crede minciunilor voastre

Fostul prim-ministru, Ion Chicu a venit cu o reacție după ce Comisia de la Veneția a avizat negativ modificările la Legea cu privire la Procuratură aprobate de Parlament în august 2021. „Maia Sandu, deja nici Europa nu mai crede minciunilor voastre... după cum anticipam sâmbătă, Comisia de la Veneția cheamă guvernarea de la Chișinău să revină în câmpul constituțional și să asigure independența procuraturii, a scris Chicu într-o postare pe facebook. 

Foto: UNIMEDIA

„Maia Sandu, deja nici Europa nu mai crede minciunilor voastre...

După cum anticipam sâmbătă, Comisia de la Veneția cheamă guvernarea de la Chișinău să revină în câmpul constituțional și să asigure independența procuraturii.

Care e răspunsul PAS-ului, știind ce Aviz vine pe „evaluarea Procurorului General”? Corect, chiar azi au remis dosarul lui Stoianoglo, cusut cu ață galbenă, în instanță. Ce coincidență…”, a menționat Ion Chicu.

Premierul Chicu a anticipat un astfel de răspund din partea Comisiei de la Veneția.

Procurorul General ar trebui să revină în componența Consiliului Superior al Procurorilor, iar procedura de evaluare a lui Alexandr Stoianoglo trebuie revizuită substanțial. Concluzia aparține Comisiei de la Veneția care a adoptat astăzi o opinie.


Pub