Descoperă istoria lui Dumitru Boicu, bucătarul-chef care iubește cu adevărat bucătăria moldovenească, la Artizanii Gustului

Artizanii Gustului este o producție locală despre cei mai buni bucătari din Republica Moldova.

Săptămâna trecută a fost difuzat penultimul, cel de-al nouălea episod al emisiunii. Eroul acestuia este Dumitru Boicu, bucătarul-chef care iubește cu adevărat bucătăria moldovenească. Iar bucatele lui, deși sunt mereu simple și pe înțelesul tuturor, conțin ceva deosebit.

Istoria lui Dumitru este una uimitoare și inspirată. Vom afla împreună cât de mult înseamnă talentul pentru a deveni un bucătar de excepție, dar și cum Dumitru a redescoperit Moldova după ce a lucrat 15 ani în Moscova.

Spiritul creativ al lui Dumitru Boicu este ceea ce îl deosebește și ca bucătar, și ca personalitate. Iar ingeniozitatea și talentul înnăscut au făcut așa ca ceea ce compune în farfurie să vorbească despre el, mai mult decât orice diplome și studii.

“Sunt bucătari care au făcut studii bune, cunosc bine tehnicile. Și există bucătari talentați, ca niște diamante, care chiar dacă nu sunt foarte tehnici, ei mereu experimentează și încearcă lucruri noi.

Concluzia mea e că fără studii, dar cu talent, poți deveni un bucătar bun.”

Emisiunea “Bucătăria lui Dumitru Boicu” a apărut din inițiativa lui proprie. Dumitru a mers la producător, s-a prezentat și i-a propus să facă împreună un proiect despre un bucătar care s-a născut în Moldova, a lucrat în afara țării și acum revine acasă, pentru a redescoperi locul de unde a plecat.

În episod aflăm de la bucătarul-chef Dumitru Boicu care consideră el că sunt motivele pentru care ne putem mândri cu țara noastră. Iar bucatele gătite de el sunt ambele ca un omagiu adus relației afective cu familia lui și amintirilor din copilăria petrecută în Moldova.

Dumitru povestește că întotdeauna i-a reușit să mențină acel echilibru comercial necesar în HoReCa, dar și să-și păstreze viziunea de bucătar-autor.

Rețetele gătite ca răspuns la provocarea emisiunii de a reinterpreta bucătăria tradițională sunt de o creativitate uimitoare.

Iar în una dintre ele a folosit chiar și un simbol ce îi este ca o carte de vizită. Aflați care este acesta în episod – unul plin de inspirație, culoare și gust. Imaginile vorbesc de la sine. Nu ne rămâne decât să vă invităm să le vedeți, ca să aflați istoria bucătarului-chef Dumitru Boicu și care sunt cele două rețete semnate de el.

Stați aproape pentru noile episoade și nu ratați ocazia de a le vedea pe cele precedente. De asemenea, puteți urmări proiectul „Artizanii Gustului” pe facebook și instagram.

Emisiunea a fost produsă cu susținerea IREX și Ambasadei SUA în Moldova. Conținutul nu reflectă neapărat opinia Ambasadei SUA în Moldova și/sau a organizației IREX.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.