(studiu) La ce vârstă a avut loc prima relație sexuală pentru diferite generații din Moldova

sexeducation
Foto: thecinemaholic.com/Netflix

Potrivit studiului Generații și Gen (GGS), femeile și bărbații din mediul rural inițiază relații sexuale ceva mai devreme decât cei din mediul urban. De asemenea, studiul mai relevă că doar 20,5 % dintre femei iau decizii independente cu privire la relații sexuale, utilizarea contracepției și sănătatea sexuală și reproductivă.

Autorii studiului au prezentat vârsta medie a femeilor și bărbaților de 15-79 de ani la prima relație sexuală.

Studiul GGS

Studiul GGS a cuprins peste 10 000 de respondenți din peste 153 de localități ale Republicii Moldova. Datele GGS includ analiza a peste 100 de indicatori care vizează schimbările demografice din țară. Studiul se va realiza în trei valuri, o data la trei ani, pentru a vedea în timp schimbările din societate, reprezentând astfel un suport puternic pentru factorii de decizie, mediul academic și societatea civilă în promovarea unor politici bazate de evidențe, precum și în mai buna înțelegere a aspirațiilor și nevoilor femeilor și bărbaților, tinerilor, adulților și seniorilor din țara noastră. Totodată, datele studiului vor fi utilizate pentru monitorizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și implementarea agendei Conferinței Internaționale pentru Populație și Dezvoltare.

GGS a fost realizat în Republica Moldova de către UNFPA Moldova în parteneriat cu Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Institutul Demografic Interdisciplinar Olandez (NIDI), Fondul Parteneriatului pentru Dezvoltare India-ONU și Biroul Național de Statistică. GGS a fost realizat în cadrul unui Program global efectuat până în prezent în peste 24 de țări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente