Târg de funcții în justiția moldovenească? Plîngău: „Natalia Moloșag ne va părea floare la ureche”

Fostul deputat al Platformei DA, Dinu Plîngău, spune că urmează un nou scandal de proporții, iar cazul Nataliei Moloșag ne va părea floarea la ureche „când vor apărea primele înregistrări care vor arăta cum sunt negociate funcțiile în justiție”.

Foto: UNIMEDIA
„Un nou scandal de proporții. Natalia Moloșag ne va părea floare la ureche când vor apărea primele înregistrări care vor arăta cum sunt negociate funcțiile în justiție. Procurorilor le amintesc că pe masa lor se află un denunț semnat de mine. Impunitatea trebuie să dispară, chiar si baronii din justiție trebuie sa fie egali in fața legii”, spune acesta.

Înregistrările despre care vorbește fostul deputat ar fi în cazul unui judecător care a fost propus șefei statului pentru aprobare. Mai exact, ar fi vorba despre unul dintre învingătorii concursului, desfășurat într-o ședință extraordinară a Consiliului Superior al Magistraturii, pe 30 noiembrie 2021, care a ajuns în izolatorul Centrului Național Anticorupție, la doar 3 zile după. „În timpul investigațiilor, s-au interceptat și discuții privind numirea lui în funcția de judecător, cât, cui. E băiat scump”, spun surse.

Platforma DA a depus pe 1 decembrie un denunț oficial la Procuratura Generală, în care solicită autorităților abilitate investigarea faptelor ce sunt imputate celor 2 magistrați în nota SIS. Este vorba despre Dorel Musteață și Nina Cernat. Formațiunea cere anchetarea magistraților prin prisma art.330 indice 2 din Codul Penal al RM, care se referă la îmbogățirea ilicită.


Pub