La UTM s-a desfășurat Concursul Studențesc de Sisteme Mobile și Servicii IoT „EARTH ROVER: Innovation Challenge – 2021”

Poza_1-1030×579
Foto: UTM.md

În data de 9 decembrie, la UTM a demarat ediția a IX-a a Concursului Studențesc de Sisteme Mobile și Servicii IoT „EARTH ROVER: Innovation Challenge – 2021” organizat de Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică a Universității Tehnice a Moldovei.

Evenimentul a fost lansat în regim ONLINE, în prezența membrilor Comitetului de Jurizare: conf. univ., dr. Dumitru CIORBĂ, decan FCIM; a reprezentanții companiilor „AROBS Moldova” și „IGC Engineering”; conf. univ., dr. Viorica SUDACEVSCHI, șef Departament IIS, și  conf. univ., dr. Ion FIODOROV, șef Departament ISA, scrie UTM.md.

Din cauza pandemiei, la ediția din anul curent a concursului au fost acceptate doar echipe formate din studenți ai UTM. La provocarea „EARTH ROVER: Innovation Challenge – 2021” au răspuns studenții Facultății CIM, fiind înregistrate 12 echipe, formate din studenți de la specialitățile „Calculatoare și rețele” (5 echipe), „Robotică și mecatronică” (4 echipe) și „Automatica și informatica” (trei echipe).

Concursul prevede integrarea Sistemelor Mobile şi tehnologiilor Internet of Things (IoT), și își propune antrenarea unui număr cât mai mare de tineri pasionați de robotică, mecatronică, automatică, electronică, programare. Competiția are drept scop stimularea și dezvoltarea creativității și spiritului inovativ și oferirea, pentru inginerii de mâine, a unor oportunități de dezvoltare prin provocări care să le permită să-și pună în aplicare ideile și abilitățile acumulate.

Tematica Concursului prevede proiectarea și implementarea în formă de machet a unui sistem, în baza unui set de dispozitive oferite de organizatori. Componentele oferite de organizatori vor forma nucleul sistemului, pe când partea mecanică și electromecanică este determinată de complexitatea și ingeniozitatea participanților la concurs.

Concursul este prevăzut pentru perioada 9-11 decembrie 2021 și face parte din seria de evenimente planificate de FCIM pentru promovarea și educația tinerelor ingineri în domeniul proiectării și programării sistemelor robotice și mecatronice, fiind și un prim pas pentru integrarea tinerilor ingineri în strategia Industry 4.0. Concursul se va finaliza pe data de 11 decembrie la ora 12.00 cu un video și o prezentare ONLINE, în care membrii echipelor, timp de 15 minute, își vor demonstra ideile și abilitățile personale.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente