Vin facturile la gaz: Cum a apărut mențiunea „Suport din partea Guvernului Republicii Moldova” în acestea

Moldovagaz a finalizat procesul de calcul, iar în scurt timp consumatorii vor primi facturile la gaz, după tariful nou, de 11,08 lei pe metru cub. În aceeași factură va fi indicată și suma compensației din bugetul de stat cu mențiunea „Suport din partea Guvernului Republicii Moldova”.

Foto: Factură model

„Factura de tip nou a fost elaborată, din punct de vedere vizual, în conformitate cu bunele practici din domeniu și conține atât cuantumul integral de consum lunare de gaze naturale, cât și cota financiară a compensației din partea bugetului de stat pentru consumatorii casnici”, au explicat pentru UNIMEDIA responsabili de la Moldovagaz.

La rândul său, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a precizat, pentru UNIMEDIA, că mențiunea respectivă a fost inclusă în factură pentru transparență.

„Această expresie a fost inclusă pentru transparență și claritate. Ceea ce de fapt contează este că Guvernul a venit cu acest suport important pentru oameni”, a precizat ministrul Spînu.


Până în data de 20 decembrie, consumatorii vor primi facturile la gazele naturale, la tariful nou de 11,08 lei, în care va fi indicată și suma compensațiilor oferite de Guvern.

Autoritățile au făcut o demonstrație a facturii de tip nou, iar mențiunea sub cifra compensațiilor „Suport din partea Guvernului Republici Moldova” a stârnit mai multe critici din partea opoziției, dar și a unor internauți.

„Ajutorul acordat de „guvernul galben" tot din banii acestui consumator sunt luați. Sau acești bani sunt plătiți din bugetul PAS-ului, nu tot din impozitele oamenilor? Vopsiți facturile în galben, ipocriților. Credeți poporul de prost și iarna ca vara?”, a comentat fostul prim-ministrul Ion Chicu.

„Dacă nu achitam noi impozite, din ce ar fi acordat Guvernul acest suport?”, au scris și unii internauți.


Pub