Reacția MAEIE cu privire la „alegerile prezidențiale” din stânga Nistrului și apelul făcut către partenerii externi

Autoritățile naționale califică drept nelegitime și nule alegerile prezidențiale care urmează a fi organizate pe data de 12 decembrie în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. În acest sens, ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău, prin intermediul canalelor diplomatice, venit cu un apel către toți partenerii externi de a se abține de la delegarea observatorilor și participarea la acest proces nelegitim.

Foto: UNIMEDIA

„Cu referire la așa numitele alegeri prezidențiale care urmează a fi organizate pe data de 12 decembrie în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, autoritățile naționale le califică drept neligitime și nule, care contravin legislației naționale în vigoare, precum și principiilor relevante ale dreptului internațional. Un comunicat în acest sens a fost difuzat de către Biroul politici de reintegrare.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene prin intermediul canalelor diplomatice a venit cu un apel către toți partenerii externi de a se abține de la delegarea observatorilor și participarea la acest proces nelegitim”, se arată în comunicatul emis de MAEIE.

Totodată, diplomația Republicii Moldova reiterează că oricare participare la astfel de acțiuni reprezintă o sfidare la adresa suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și subminează procesul de soluționare a conflictului transnistrean.

Acum 2 zile și Biroul politicii de reintegrare a declarat ilegale alegerile prezidențiale din stânga Nistrului.

Alegerile din stânga Nistrului se vor desfășura duminică, 12 decembrie, 2021, unde actualul lider de la Tiraspol Vadim Krasnoselski îl are drept concurent pe Serghei Pînzari.


Pub