Cu 152 km/h, gonea pe străzile unui sat din Sîngerei. Ce riscă șoferul, prins de polițiști

Cu 152 km/h se deplasa cu un „Audi” prin satul Prepelița din raionul Sîngerei. Este vorba despre un bărbat de 44 de ani. 

Foto: INSP
Șoferul a fost stopat și sancționat conform legislației.

Deoarece urmează 2 zile de odihnă, pentru a evita consecințele unor accidente comise din cauza neadaptării limitei de deplasare la condițiile de drum, INSP va intensifica la maximum depistarea șoferilor care nu țin cont de regulile generale în timpul condusului.

Astfel, INSP solicită șoferilor să respecte următoarele recomandări: adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum şi trafic; abordaţi curbele uşor, păstrând o viteză redusă şi uniform;
păstraţi o distanță de siguranță față de autovehiculul care circulă în faţă și nu în ultimul rând, nu uitați să respectati colegii în trafic.

Conducătorii auto care depășesc limita de viteză și pun în pericol viața și sănătatea celorlalți participanți la traficul rutier vor fi sancționați conform legislației:

pentru depăşirea vitezei de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum de la 10 la 20 km/oră, se sancţionează cu amendă de la 600 la 900 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare;

pentru depăşirea vitezei de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum de la 20 la 40 km/oră, se sancţionează cu amendă de la 900 la 1200 cu aplicarea a 4 puncte de penalizare;

pentru depăşirea vitezei de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum mai mult de 40 km/oră, se sancţionează cu amendă de la 1500 la 1800 d lei cu aplicarea a 5 puncte de penalizare.


Pub