Blănuri, scurte de piele, valută străină și țigări, descoperite de vamiști: Cum încearcă moldovenii să ocolească controalele de la frontieră

Serviciului Vamal au prevenit opt tentative de trafic ilicit de mărfuri, în ultimele 48 de ore. Inspectorii de la postul vamal Aeroportul Internațional Chișinău au înregistrat 2 dintre cazurile sus menționate. Printre bunurile nedeclarate, identificate de către inspectorii vamali în urma controlului de specialitate, se numără blănuri, scurte de piele și valută străină.

Foto: Colaj

Ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au raportat în această perioadă o tentativă de transportare ilegală a unui lot de articole vestimentare de brand, fără acte de proveniență. Mărfurile au fost depistate la stoparea regulamentară a unui mijloc de transport de model Renault Scenic, în raionul Râșcani, satul Recea. Ulterior, ofițerii echipelor mobile au supus controlului unitatea comercială și depozitul aflate în gestiunea persoanei documentate pe cazul sus menționat, depistând mărfuri de origine străină, și anume articole vestimentare de brand, expuse comercializării în lipsa documentelor care să ateste legalitatea introducerii lor în țară.

În același timp patrupezii specializați ai Vămii, în comun cu inspectorii postului vamal Costești au dejucat o tentativă de transportare ilegală a unui lot de țigări, cu timbru de acciză Republica Moldova. La efectuarea controlului de specialitate al autoturismului de model Volkswagen Crafter, care se deplasa pe sensul de ieșire din țară, efectuând cursa ocazională Moldova-Belgia, au fost depistate sub bancheta din față a autoturismului un lot de pachete cu țigări, camuflate într-o cutie ce conținea o plită electrică portabilă.

Piese auto de schimb și articole vestimentare au fost depistate în această perioadă și la posturile vamale Leușeni și Giurgiulești 1.

Potrivit polițiștilor de frontieră, cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi conform art. 287, al. 10 Cod Contravențional al RM.

Bunurile confiscate de organele vamale sunt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 972 din 2001. Pentru mai multe informații la acest subiect, puteți consulta pagina web a Serviciului Fiscal de Stat.


Pub