(foto) Parcul Urban de Autobuze, „schimbat la față” după doi ani de modernizări. Cum arată astăzi

Cu parcarea renovată, boxe pentru spălare automată și peste 100 de autobuze noi.  Așa arată Parcul Urban de Autobuze după doi ani de renovări. 

Foto: facebook

Viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, cu mai mulţi consilieri municipali din diferite fracţiuni municipale şi responsabili din cadrul cabinetului primarului, au efectuat o vizită de lucru la Î. M. Parcul Urban de Autobuze .

În cadrul vizitei consilierii municipali au avut ocazia să vadă schimbările care s-au produs în ultimii doi ani în cadrul acestei instituţii. Astfel, după mai bine de 40 de ani de la crearea PUA, boxele unde sunt spălate unităţile de transport au fost reparate şi modernizate. În prezent sunt asamblate ultimele detalii şi utilaje, iar până la sfârşitul acestei luni, autobuzele vor fi spălate automat. Lucrările au inclus schimbarea sistemului de ventilare, a reţelelor electrice, de apeduct şi canalizare. Precizez că spălătoria auto va funcţiona într-un ciclu închis 100%, ceea ce ne va permite să nu depăşim normele de poluare admisibile în ceea ce ţine de apele reziduale.

Totodată, s-a investit în acest an şi la reabilitarea a două ateliere de reparaţie a unităţilor de transport, care erau într-o stare dezastruoasă. Au fost  create condiţii bune pentru toţi angajaţii din cadrul întreprinderii și au fost reparate cabinele de duş, vestiarele şi grupurile sanitare.

În acest sens, în anul 2020 şi 2021, în total au fost alocate surse financiare din bugetul municipal în sumă de 8 mil. de lei.




Pub