Conectează școala ta la internet de mare viteză împreună cu Centrul Național de Inovații Digitale în Educație și StarNet

Centrul Național de Inovații Digitale în Educație și compania „StarNet” vă invită să vă conectați instituția la internet de mare viteză în cadrul proiectului „Internet Gigabit pentru școala ta”.

Tehnologiile moderne și internetul ne oferă, în viața de zi cu zi, acces fără bariere la comunicare și schimb de informații. Conectarea școlii la internet de mare viteză va transforma procesul de predare-învățare-evaluare. La un click distanță pentru profesori și elevi vor fi numeroase resurse educaționale online, vor putea accesa informații utile procesului educațional și utiliza diferite aplicații și sisteme informaționale online. Acces la internet mai înseamnă acces la diverse instrumente digitale pentru participare sau evaluare cu ajutorul cărora profesorii pot face lecțiile mai interactive.

Conectarea instituțiilor educaționale la internet de mare viteză este una dintre direcțiile strategice stipulate în Memorandumul de Înțelegere „Susținerea conectivității și utilizarea tehnologiilor digitale în educație” semnat între Ministerul Educației și Cercetării, partenerii de dezvoltare și operatorii de servicii internet.

Obiectivul este de a asigura conectivitate Gigabit pentru fiecare școală, pe etape, începând cu instituțiile educaționale din municipii și orașe (centre raionale) și treptat acoperind școlile din sate pentru a reduce decalajul digital.

Descrierea tehnică a ofertei de conectare și condițiile de eligibilitate.

Completați formularul

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.