TikTok l-a făcut milionar la 19 ani. Câți bani a „spart” de ziua lui

12 Dec. 2021, 09:15
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
12 Dec. 2021, 09:15 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Danya Milokhin, un cunoscut tiktoker din Rusia a cheltuit 1 milion de ruble ( aproximativ 11.993 de euro) pentru a sărbători cea de-a 20-a aniversare.  Tiktoker-ul a organizat o petrecere grandioasă la un club din Moscova. Printre invitați s-au numărat Klava Koka, Olga Buzova, Nikolay Baskov, Nastya Ivleeva, Andrey Malahov și alții.

Danya Milohin s-a născut în orașul Orenburg. Acesta este un tiktoker, artist rap, muzician și vlogger rus. În 2020, Forbes l-a plasat pe Milohin pe locul 6 în lista celor mai bine plătiți tiktokeri.

Cu doar doi ani în urmă, vindea baloane, se droga și fura mâncare. Dar acum, el stă în aceeași cameră cu multimilionari și discută unde să investească bani.

Milokhin este unul dintre cei mai populari bloggeri TikTok din Rusia; are deja 12,9 milioane de urmăritori. Potrivit Forbes, el câștigă 2 milioane de ruble pe lună (aproximativ 28.000 de dolari). În 2020, a câștigat premiul GQ „Descoperirea anului”. El postează videoclipuri cu dansuri, cântece, glume și provocări. Cu cât mai șocant, cu atât mai bine.

Nu cu mult timp în urmă, Milokhin însuși nu și-a putut imagina o asemenea popularitate. În urmă cu doi ani, lucra ca ospătar în Anapa, în sudul Rusiei, fura „pentru distracție” și își cheltuia toți banii pe droguri.

Între trei și 13 ani, Danya Milokhin a trăit într-un orfelinat din Orenburg, împreună cu fratele său Ilya. Mama lor îi adusese acolo după ce a divorțat de soțul ei din cauza dependenței lui de alcool și a decis că nu va putea crește singură doi copii. Lui Danya nu-i place să-și amintească acei 10 ani din viața lui. Amintirile dureroase includ bătăi și interzicerea de a mânca în afara orelor de masă.

Antreprenorii Dmitri și Yelena Tyulenev au luat custodia fraților Milokhin. Aveau deja cinci copii ai lor. Cei doi frați s-au mutat în casa lor de lângă Orenburg și, un an mai târziu, familia s-a mutat la Anapa, mai aproape de mare. Dar lucrurile nu au fost ușoare. Danya a fost un adolescent dificil: a refuzat să meargă la școală, a început să bea și să fumeze și nu venea întotdeauna acasă noaptea. Tyulenevii au primit adesea vizite de la poliție. Principala cauză a conflictelor a fost că Danya nu a vrut să studieze.

„Nu am vrut să fac nimic în afară de a face bani online. Nu m-au lăsat. Și nu am vrut să studiez, nu a funcționat.” Danya spune că, printr-un compromis, a intrat într-o facultate tehnică pentru a se pregăti ca mecanic auto și s-a mutat din casa familiei într-o reședință. Departe de parintii adoptivi, a inceput să fure din supermarketuri batoane de ciocolata, guma de mestecat si alte gustari si cand a fost prins, a mintit ca nu are ce manca. Părinții săi adoptivi i-au trimis carne și cereale, dar Danya era prea lene să gătească.

La 16 ani, a început să consume droguri și să spună tuturor că într-o zi va deveni blogger. Și-a creat un cont pe VKontakte și a început să posteze totul: o fotografie dintr-un supermarket unde stă într-un cărucior încărcat cu tăiței instant, sau un selfie cu torsul gol. Și-a făcut tatuaje și și-a vopsit părul blond, căutând să atragă adepți cu aspectul său. Până la vârsta de 17 ani, a strâns 2.000 de abonați și și-a deschis un cont de Instagram.

În vara anului 2019, Dmitri Tyulenev a aranjat ca el să obțină primul loc de muncă serios, ca ospătar într-o cafenea, dar, două luni mai târziu, Danya a fost concediat în mod deliberat. Voia să petreacă mai mult timp cu prietenii lui. Atunci și-a creat un cont TikTok, postând acolo „tot ce i-a venit în minte”. Videoclipurile sale au fost un succes în rândul spectatorilor: s-a strâmbat la cameră, a căutat pe alți bloggeri TikTok și melodii sincronizate pe buze.

„Tatăl meu adoptiv mi-a spus un mic secret: gândurile sunt materiale. am crezut. Așa că, în fiecare seară, scriam pe o hârtie: sunt cel mai popular băiat din lume, sunt cel mai frumos, oameni ca mine, am mulți prieteni”, spune Danya.

Visul lui era să se mute la Moscova. De îndată ce a ajuns la majoritate, a primit cele 200.000 de ruble (aproximativ 2.800 USD) de la statul la care au dreptul orfanii, a cheltuit banii pe un telefon nou și un bilet la Moscova și a rupt toate legăturile cu familia sa, inclusiv cu a lui. fratele Ilya.

Până în decembrie 2019, avea deja 700.000 de urmăritori pe TikTok și 150.000 pe Instagram. Popularitatea sa a fost stimulată și mai mult de un interviu video sincer, în care a vorbit despre copilăria sa tulbure și care a fost vizionat de peste 6 milioane de ori, precum și de cochetul său cu tema bisexualității (Danya spune că este heterosexual, dar imaginea a avea presupuse relații cu alți bărbați atrage o atenție suplimentară asupra lui). „Sunt îndrăgostit de tine”, îi scriu adolescenții, atât fete, cât și băieți, în comentarii.

Apoi, Milokhin a primit o invitație de la Yaroslav Andreyev, fondatorul agenției de publicitate WildJam, care este specializată în lucrul cu bloggerii. El a fost invitat să se alăture primului colectiv de creatori de conținut TikTok din Rusia, Dream House, un echivalent al proiectului Hype House din SUA. În ea trăiesc împreună mai multe influențe TikTok, conținut de film pentru propriile conturi și pentru contul „casa”, ceea ce le sporește cifrele de audiență. Danya, împreună cu un alt partener, s-au ocupat de selectarea rezidenților pentru casă și de crearea conținutului. La început, a recunoscut Andreev, se aștepta ca proiectul să fie cu pierderi timp de un an, dar a început să genereze profit în șase luni.

În 2020, în timpul blocării de două luni din Rusia, lui Milokhin i-a venit ideea de a înregistra o piesă plină de umor intitulată: „Sunt acasă”. Rândurile sale: „Ghici unde sunt? Sunt acasă” s-a referit la regimul de autoizolare impus din cauza pandemiei de coronavirus. Piesa a fost scrisă într-o zi și un scurt fragment din ea a devenit viral, deoarece utilizatorii au ajuns să înregistreze 1,3 milioane de videoclipuri TikTok cu ea. Milokhin a făcut următorul pas și a lansat un videoclip al piesei, care are în prezent peste 28 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Până atunci, spune Milokhin, deja renunțase la droguri: „Am avut o supradoză. După aceea, nu am putut să dorm normal, sunetul „mmm” a continuat să cânte în capul meu tot timpul. L-am pierdut complet. M-a speriat.

„Îți dai seama că, având în vedere reputația ta de dependent de droguri, mărcile mari nu te vor atinge”, a fost întrebat în același interviu pe canalul Pushka. „Și ce dacă? Dacă unii nu vor să mă atingă, alții o vor face”, a răspuns el și s-a dovedit curând că are dreptate. După succesul videoclipului său muzical, a fost abordat de marii agenți de publicitate, printre care PepsiCo, Honor, Huawei și alte mărci importante. El a devenit, de asemenea, una dintre fețele lui Sber.

Milokhin crede și el că având în spate un public de mai multe milioane, se poate încadra în orice context și orice afacere. Acum își dezvoltă o carieră muzicală, spunând în același timp deschis că pentru a deveni cântăreț, nu trebuie să fii capabil să cânți. „Pentru ce? Vreau să cânt, dar mi-e prea lene să petrec timpul învățând cum să o fac. Cu Auto-Tune, puteți modifica orice.”

El se descrie astfel: „Nu sunt un profesionist în nimic – în afară de caracter. Am un caracter profesionist.” Recent, Milokhin, la vârsta de 19 ani, a cumpărat un Maybach cu 10 milioane de ruble (aproximativ 137.000 USD) și a lansat 21 de piese – solo și colaborări cu interpreți și bloggeri celebri hip-hop.

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 12:36
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
17 Apr. 2024, 12:36 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Dumitru Stoica este antreprenorul din Floreşti care în anul 2019 a fondat Asociația Obștească „Centrul Regional pentru Inițiative Sociale și Dezvoltare Durabilă” (CRISDD). Un ONG care are drept scop sporirea gradului de participare a tinerilor în procesele democratice la nivel local în Republica Moldova. 

Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene şi cofinanţarea Suediei, tânărul în vârstă de 22 de ani a accesat finanţare nerambursabilă, în sumă de 37.500 euro, cu ajutorul căreia a deschis recent o cafenea mobilă la Floreşti. Despre afacerea socială şi activităţile de la Connect Cafe, Dumitru Stoica a povestit într-un interviu pentru site-ul Asociaţiei pentru Drepturile Omului „Lex 21”. 

„Misiunea organizației noastre este de a promova și facilita participarea cetățenilor la nivel local la dezvoltarea unei societăți civile bazate pe cetățenie activă. Deschiderea cafenelei „Connect cafe” a venit ca răspuns a problemei ce ține de lipsa spațiilor de recreere și socializare pentru tineri. Mai mult, prin intermediul cafenelei ne-am gândit să reinvestim 90% din profit în dezvoltarea cafenelei, dar și pentru crearea în perspectivă a unui Centru de promovare a comportamentului eco responsabil în orașul Florești”, afirmă Dumitru Stoica.

„Connect Cafe” se remarcă printre restul localurilor din zonă prin activităţile pe care le găzduieşte. 

„Organizăm periodic evenimente culturale și jocuri de societate, oferind oportunități constante pentru divertisment și interacțiune între vizitatori. Aceste evenimente promovează legături sociale mai puternice în comunitatea noastră. Însă, ceea ce ne diferențiază și mai mult este angajamentul nostru față de comportamentul responsabil și utilizarea eficientă a energiei. Folosim panouri fotovoltaice pentru a ne alimenta cu energie, demonstrând un exemplu de sustenabilitate și preocupare pentru mediu. Prin aceasta, nu doar că oferim un loc pentru socializare, ci și încurajăm practici prietenoase cu mediul în comunitatea noastră”, susţine Dumitru Stoica. 

În total, în cadrul programului de susţinere a întreprinderilor sociale, implementat de Fundaţia Est Europeană cu finanţarea Uniunii Europene şi a Suediei, au fost selectate 10 organizații ale societății civile care au obţinut sprijin financiar nerambursabil, pentru a dezvolta şi promova antreprenoriatul social în Republica Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău